استفاده از روش ترقیق ایزوتوپی جهت سنجش توان تثبیت نیترون توسط باکتری برادی ریزوبیوم در همزیستی با سویا

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,676

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_135

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

تکنیک های هسته ای در کتار سایر روش های کلاسیک می توانند به عنوان یک وسیله کمکی در حل موثر و سریع بسیاری از مسائل کشاورزی از جمله مطالعات بیولوزی خاک مورد استفاده قرار گیرد . از جمله این کاربرد ها، استفاده از ایزوتوپ پایدار نیتروژن 15 در اندازه گیری تثبیت بیولوژیک نیتروژن می باشد در بین بقولات سویا (Glysin max(L.)) از جمله بقولات استراتژیک محسوب می گردد که به لحاظ توان بالا در تثبیت نیتروژن ملکولی هوا در همزیستی با باکتری برادی ریزوبیوم،ارزش غذایی زیاد و سطح زیر کشت بالا در کشور، لزوم تحقیق و بررسی تنگناهابی کشت آن حس می گردد . با انتخاب رقم مناسب از نظر عملکرد از یک سو و تلقیح سویه مناسب براساس رقم انتخابی از سوی دیگر، می توان بدون استفاده از نیتروژن معدنی، که به صورت کود شیمیایی مصرف می گردد، عملکرد بالایی تولید نمود . جهت برآورد میزان دقیق نیتروژن تثبیت شده و بهره گیری مناسب ازفوایدهمزیستی لگوم - ریزوبیوم در جهت توسعه پایدار کشاورزی، اندازه گیری دقیق مقادیر نیتروژن تثبیت شده در شرایط مختلف ضروری است در این راستا روش های متعددی معرفی که هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد در هر صورت در بین روش های مطرح شده، استفاده از ایزوتوپ پایدار نیتروژن 15 به عنوان دقیق ترین و معتبر ترین روش شناخته شده است ] [ 2 در این آزمایش از روش ترقیق ایزوتوپی به منظور اندازه گیری میزان تثبیت نیتروژن توسط سه سویه ریزوبیوم در همزیستی با دو رقم پر محصول سویا استفاده شد و تاثیر میزان تثبیت نیتروژن بر شاخص های عملکرد و عملکرد نهایی ارقام مورد آزمون، تعیین گردید .

نویسندگان

سمانه متقی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

ایرج اله دادی

استادیار پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

محمدرضا اردکانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پزشکی و کشاورزی هسته ای کرج، سازمان انرژی ا

غلامعباس اکبری

استادیار پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رجالی، ف.، خاوازی، ک و اسدی رحمانی، ها. 1379. بررسی ...
  • مجد، ف و اردکانی، م. _ 1382. تکنیک های هسته ...
  • Hardarson, G and S.K.A, Danso. 1993. Method for measuring biological ...
  • Peoples M. B, A.W, Faizah, B Rekasem and D.F Heridge. ...
  • نمایش کامل مراجع