تأثیر تلقیح بذر یونجه با باکتری های همزیست و مصرف نیتروژن پس از هر چین بر عملکرد و کیفیت علوفه در زراعت یونجه رقم همدانی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,993

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_176

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

در استان چهارمحال و بختیاری ، یونجه یکی از محصولات مهم منطقه بوده که سطحی بالغ بر 17000 هکتار را به خود اختصاص داده و در تناوب زراعی و تعلیف دام حائز اهمیت می باشد . یونجه به دلیل توانائی بالقوه در تثبیت بیولوژیک ازت در حاصلخیزی خاک و لذا عملکرد محصول بعد و کاهش مصرف کودهای ازته می تواند نقش بسزائی در اقتصاد منطقه و حفظ محیط زیست داشته باشد و لیکن یا به دلیل عدم وجود باکتری های تثبیت کننده ازت و یا به دلیل فعالیت اندک این باکتری ها و یا عدم آگاهی کشاورزان به این مهم، طبق بررسی های بعمل آمده، مشاهده می شود که کشاورزان منطقه پس از برداشت هر چین به مصرف کود اوره گاه تا 200 کیلوگرم در هکتار مبادرت می ورزند و از این شیوه به تعبیر ایشان برای افزایش عملکرد پاسخ مثبت نیز می گیرند . در پژوهشی که طی سالهای 1372 تا 1375 در منطقه شهرکرد صورت گرفته هیچگونه غده بندی در محصول شبدر مشاهده نشد ( خدادادی، (.1377 همچنین در پژوهش دیگری در همین منطقه، در سالهای 1370 تا 1375 هیچگونه باکتری همزیست با یونجه شمارش نشد ( مرادمند، 1377)

نویسندگان

علی مرشدی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب

حسین خدادادی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خدادادی، حسین. 1377. اثر کشت شبدر بر روی محصول گندم ...
  • مرادمند، رزاق. 1377. بررسی اثر نوبت و میزان مصرف کودهای ...
  • نمایش کامل مراجع