مقایسه کودهای ریز مغذی و روشهای عرضه آنها بر عملکرد گندم در شرایط شور

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 9,443

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_291

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

افزایش عملکرد با استفاده از عناصر کم مصرف B,Cu, Zn, Fe و Mn در بخش های وسیعی از دنیا از جمله مناطقی از آمریکا مشاهده شده است . با آنکه گیاه به مقدار کمی از عناصر کم مصرف احتیاج دارد، ولی کمبود آنها عملکرد را محدود می نماید . گندم به کمبود روی و منگنز حساسیت بیشتری نشان می دهد تا به کمبود بـُر ، مس و آهن . در آزمایشی که با شش تیمار شاهد، مصرف خاکی ، محلول پاشی ، آغشته کردن بذر و روش توأم آغشته کردن بذر + محلول پاشی توسط ایلماز و همکاران (1997) بر رفع کمبود روی در گندم انجام شد، نتایج ذیل به دست آمد . صرف نظر از روش مصرف روی ، در همه تیمارها افزایش عملکرد نسبت به شاهد معنی دار شد . در همه روش ها مصرف روی سبب افزایش بیوماس گردید . بالاترین افزایش عملکرد 109) درصد ) ، مربوط به روش مصرف خاکی و کمترین مربوط به محلولپاشی 40) درصد ) بوده است کاربرد روی اثرات معنی داری بر اجزاء عملکرد از جمله تعداد سنبله در متر مربع و وزن هزار دانه داشته است . تعداد سنبله در متر مربع ، بیشترین اثر را در افزایش غلظت و عملکرد داشته است . کاربرد خاکی روی اقتصادی بوده و اثر دراز مدت در غنی سازی دانه در خاک های دارای کمبود روی داشته است موسوی نیک و همکاران (1997) طی تحقیقی مشاهده نمودند که با مصرف کودهای سولفات روی و سولفات منگنز علاوه بر افزایش تولید و غنی سازی، بذرهای گندم به دلیل ذخیره سازی عناصر غذایی از ریشه دهی بیشتری برخوردار می شوند . در صورتی که محلول پاشی با عناصر کم مصرف در زمان گلدهی انجام گیرد، احتمال وقوع حالت فوق حتمی خواهد بود . در تحقیق دیگری ملاحظه گردید با کاربرد ترکیبات روی (Zn) و منگنز (Mn) ، غلظت روی به مقدار قابل توجهی در دانه گندم و کلش اضافه گردید مجیدی و ملکوتی (1377) در آزمایش های متعدد خود در مزارع گندم استان کردستان به این نتیجه رسیدند که با مصرف سولفات روی غلظت روی در خاک، درصد عملکرد گندم و غلظت روی در دانه گندم به طور معنی داری افزایش می یابد

نویسندگان

علیرضا مرجودی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

محمود صلحی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مجیدی، عزیز و محمد جعفر ملکوتی. 1377. بررسی اثرات مقادیر ...
  • Moussavi Nik, M., Z. Rengel, G.J. Hollamby, and J. Ascher. ...
  • Yilmaz, A., H. Ekiz, B. Torun, I. Guttekin, S. Karanlik, ...
  • Wei, X. I, D. Zuo, X.M. Wei, and D. F. ...
  • نمایش کامل مراجع