اثر آفتابدهی خاک بر کنترل پژمردگی فوزاریومی میخک و بعضی از خواص شیمیایی، زیستی و حاصلخیزی خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,309

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_372

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

یکی از گل هایی که در محلات بصورت گل شاخه بریده تولید شود و میً معمولا طول دوره اقتصادی تولید آن دو سال است،میخک ) ) Dianthus caryophyllus L. می باشد . میخک از خانواده کاریوفیلاسه ) ) Caryophyllaceae از جمله گل های مهم بوده بطوریکه در کنار مریم، شب بو و رز جزء چهار نوع گل اصلی شاخه بریده صادراتی ایران می باشد . آفتابدهی خاک ) ) Soil solarization از جمله روشهای جایگزین ضدعفونی شیمیایی در مناطق گرم با آفتاب درخشان است . پژمردگی فوزاریومی میخک یکی از عوامل محدود کننده کشت میخک در جهان ( اعتباریان، (1375 بوده و خسارت آن در محلات حدود 30-40 درصد است که بیشترین خسارت در ماه های خرداد تا اواخر مهرماه می باشد ( میرابوالفتحی، ).1379 در مطالعه انجام گرفته در غرب استرالیا، آفتابدهی خاک موجب افزایش سطح ازت نیتراتی و آمونیاکی خاک گردید اما تاثیری بر غلظت فسفر، پتاسیم، آهن قابل استفاده، کربن آلی و pH نداشت . همچنین در این مطالعه نشان داده شد که عملکرد محصول شامل تعداد گل در گیاه افزایش یافت .(Kaewruang et al., 1989 ) در آزمایش انجام گرفته در هندوستان برای تعیین اثر آفتابدهی بر اکوسیستم خاک مشخص شد که بین ضخامت های مختلف پوشش پلاستیکی تفاوت معنی داری وجود ندارد . همچنین تیمارهای 45 روزه نسبت به 30 روزه اثرات چشم گیری روی اکوسیستم خاک داشتند . تاثیر این روش روی اکوسیستم خاک بصورت ازدیاد میکروارگانیزم ها بویژه از نوع مفید بود . همچنین نتایج حاصل از آنالیز خاک های نمونه برداری شده قبل و بعد از تیمارهای پوششی نشان داد که pH خاک های پوشیده شده با پلی اتیلن شفاف حدود 5 درصد در بعضی از تکرارها نسبت به قبل از آزمایش کاهش یافت . EC در خاک های پوشش دار شده حدود 18 درصد نسبت به خاک های بدون پوشش افزایش یافت . همچنین میزان افزایش کربن آلی تا حدود 18 درصد بود که نشانه بالا رفتن ازت نیز بوده است . غلظت فسفر و پتاسیم به ترتیب تا 39 و 10 درصد نسبت به غلظت ماقبل آزمایش افزایش یافت ( نصر اصفهانی، ).1373 به منظور بررسی اثر آفتابدهی خاک بوسیله پوشش سطح خاک مرطوب با ورقه های پلی اتیلنی شفاف 25-30) میکرومتر ضخامت ) بر کنترل پژمردگی و پوسیدگی ریشه فوزاریومی میخک، علف های هرز، جمعیت میکروبی و خصوصیات شیمیایی، غلظت عناصر غذایی قابل استفاده در خاک و رشد گیاه در شرایط آب و هوایی منطقه محلات، این تحقیق انجام شد .

نویسندگان

سیدمحمد بنی جمالی

عضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات گل وگیاهان زینتی ( محلات)

حسین بیات

محقق مرکز ملی تحقیقات گل وگیاهان زینتی ( محلات)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اعتباریان، ح.ر. (1375). بیماری پژمردگی فوزاریومی میخک در منطقه ورامین. ...
  • میرابوالفتحی، م. (1379). گزارش نهایی طرح جمع آوری و شناسایی ...
  • نصر اصفهانی، م. (1373). اثر پوشش پلاستیک در ازدیاد گرما ...
  • Kaewrang, W., K. S iua sthamparam, and G.E Hardy. (1989). ...
  • نمایش کامل مراجع