کاربرد ایزوتوپ سنگین نیتروژن در بررسی و مقایسة راندمان مصرف کود اوره در اندام هوایی چغندر قند تحت مدیریتهای مختلف آبیاری

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,548

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_390

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

مقدار کودی که قبلاٌ به چغندر قند داده شده تاثیر زیادی بر روی مقدار نیتروژن موجود در گیاه در زمان برداشت دارد . در زمان برداشت و در یک زراعت با حداکثر محصول شکر مقدار نیتروژن در ماده خشک برگ % 3 و در ماده خشک ریشه %0/8 است . برگ چغندر قند محتوی 1/3-2 در صد پروتئین است . نیتروژن علاوه بر بهبود رنگ برگها، باعث افزایش اندازه و تعداد برگها می گردد . در اوائل فصل، نیتروژن باعث افزایش ماده خشک در واحد سطح می شود که این عمل بیشتر در برگ و دمبرگ ها می باشد . در اواخر فصل نیتروژن علاوه بر بالا نگه داشتن مقدار ماده خشک برگ و دمبرگ سبب افزایش تولید ماده خشک در ریشه شده و تولید بیشتر شکر را در واحد سطح به همراه خواهد داشت . آرمسترانگ و همکاران در سال 1983 نشان دادند که اثر کود نیتروژنه تنها تبدیل اشعه دریافت شده به ماده خشک نیست بلکه به مقدار زیاد باعث افزایش مقدار اشعه جذب شده می گردد . مصرف کود نیتروژن بیشتر از حد مورد نیاز، باعث کاهش در صد قند، افزایش هزینه تولید، هدر رفت کود ازته از طریق آبشوئی و نهایتاٌ آلودگی آبهای زیر زمینی می گردد . سیستمهای مختلف آبیاری ( نظیر بارانی، قطره ای و فارو ) و تلفیق توام فرایند کود رسانی از طریق اختلاط کود با آب آبیاری ) ) Fertigation فرایندی است که در دهه گذشته توجه ویژه به آن شده است . در این بررسی با توجه به کارائی مصرف تئوریک نیتروژن در سیستم های مختلف، مناسب ترین پلان کودی جهت زراعت چغندر قند در نظر گرفته شده است . در این راستا سعی بر این است که میزان نیتروژن انتقال یافته از کود نشاندار اتم در صد اضافه 15 N به اندام هوائی چغندر قند از منبع کود اوره تعیین گردد . بدین ترتیب با مقایسه پارامتر فوق می توان سودمندی سیستم های مختلف را جهت تامین عنصر نیتروژن مورد مقایسه قرار داد .

نویسندگان

رایحه میرخانی

عضو پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی ( سازمان انرژی اتمی ایران ).

میراحمد موسوی شلمانی

عضو پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی ( سازمان انرژی اتمی ایران ).

علی خراسانی

عضو پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی ( سازمان انرژی اتمی ایران ).

سهیلا حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کوک، دی.ا. و اسکات، آر. کی. (1377). چغندر قند از ...
  • شیخ الاسلامی، ر. 1382. تکنولوژی قند، 350ص. ...
  • Draycott, A. P. (1972). Sugar beet Nutrition. Applied Science, London, ...
  • Holmes, M. R. J., Devine, J. R. and Dunnett, F. ...
  • Papadopoulos I. (1995), Fertilizer In Irrigated Agriculture and Potential Pollution ...
  • نمایش کامل مراجع