بررسی تاثیر کاربرد کمپوستهای زئولیتی بر عملکرد آفتابگردان تحت رژیمهای متفاوت آبیاری

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,406

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_420

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

با توجه به گستردگی اراضی شنی در کشور و مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف بیرویه کودهای شیمیائی در این دسته از زمینهای کشاورزی، اصلاح و بهبود حاصلخیزی اراضی دارای بافت سبک میتواند قابل توجه باشد . از جمله موادی که طی سالیان متمادی به عنوان اصلاح کنندگان طبیعی زمینهای کشاورزی مورد استفاده قرارگرفتهاند، کودهای دامی میباشند . تحقیقات پر شماری نشان داده است که استفاده از کودهای دامی علاوه بر بهبود خواص فیزیکی خاک، میتوانند در افزایش حاصلخیزی خاک، ناشی از افزایش عناصر ضروری برای رشد گیاه، مفید واقع شوند . اما در مورد استفاده از کودهای دامی دو مشکل اساسی وجود دارد اولا استفاده از این مواد آلی بصورت تازه، به دلیل افزایش ذخیره بذر علفهای هرز و گسترش آفات و امراض میتواند مشکل آفرین باشد، ثانیا نگهداری و پوساندن کودهای دامی طی پروسه کمپوست سازی حتی در شرایط مناسب میتواند به از دست روی مواد مغذی مخصوصا نیتروژن آن به میزان 30 تا 60 درصد شود لذا ارائه راهکارهائی به منظور حل مشکلات استفاده از کودهای دامی در اراضی کم بازده شنی و جایگزین شدن استفاده از این مواد آلی برای تامین عناصر غذائی مورد نیاز گیاه مخصوصا نیتروژن بجای کاربرد مقادیر زیاد کودهای شیمیائی میتواند علاوه بر کاهش دادن مصرف کودهای شیمیائی باعث افزایش پایداری در اکوسیستمهای کشاورزی شود . به منظور کاهش هدرروی عناصر غذائی مخصوصا نیتروژن موجود در کودهای دامی تازه، طی فرایند کمپوست سازی، در آزمایشات متعددی مواد متنوعی مورد استفاده قرار گرفتهاند از جمله این مواد میتوان زئولیتهای طبیعی را نام برد که با توجه به خصوصیات منحصر به فردشان از جمله قابلیت تبادل کاتیونی بالا و فراوان بودن ذخائر معدنی این مواد طبیعی در سرتاسر کشور استفاده از زئولیتها را در سطوح مختلف صنایع کشاورزی کشور ممکن میسازد . لذا این تحقیق با هدف کلی بررسی تاثیر کاربرد مقادیر متفاوت زئولیت طبیعی ایرانی در کودهای دامی تازه و مصرف این مواد پس از فرایند کمپوست سازی بر عملکرد و سایر صفات زراعی گیاه آفتابگردان در یک خاک زراعی با بافت به اجرا درآمد .

نویسندگان

مجید غلامحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

امیر قلاوند

دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

فرهاد باقری

دانشجوی کارشناسی زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

سان جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dwairi, I., 1998. Conserving Toxic Ammonical Nitrogen in Manure Using ...
  • Eghbal, B., B. Wienhold, . and J. Gilley, 2001 _ ...
  • Granatstein, D., 1998.the Compost Connection for western Agriculture. Washington State ...
  • Kazemian, H., 1998. Zeolite Science in Iran: A Brief Review ...
  • نمایش کامل مراجع