تاثیر نوع و مقادیر کود آلی بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد برگ سبز چای

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,834

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_421

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

استفاده از کودهای آلی و ضایعات کشاورزی ، صنعتی و یا شهری می تواند جایگزینی برای کودهای شیمیایی شده و یا مکملی برای آنها باشد . کودهای آلی به لحاظ منشاء و خواص فیزیکی و شیمیایی خود می توانند اثرات متفاوتی بر روی حاصلخیزی خاک و عملکرد محصول ( برگ سبز چای ) داشته باشند . منابع کودهای آلی متنوع و بستگی به کشاورزی و صنایع هر منطقه دارد . به عنوان مثال در ایران باگاس نیشکر، کود دامی، کود ماکیان، ملاس چغندر قند، ضایعات بستر قارچ به وفور یافت می شوند استان گیلان نیز از این حیث غنی بوده و علاوه بر کودهای دامی و ماکیان دارای منابعی مثل ضایعات کارخانجات چای سازی ، ضایعات کارخانجات چوکا، سبوس برنج ، بقایای هرس باغات چای، خاک اره، کاه و کلش برنج، آزولا، پوست درختان حاصل از صنایع چوب ( الوار سازی ) می باشد ، که هریک از آنها می تواند به عنوان کود آلی در باغ های چای استفاده شوند . از مزایای کود های آلی افزایش عملکرد محصول چای می باشد بطوری که در خاک های مناطق چایکاری بنگلادش استفاده از کودهای آلی سبب افزایش عملکرد محصول چای شده است [.4] تک کشتی بودن چای سبب تخلیه و تحلیل غنای مواد غذایی خاک شده که برای رفع این مشکل از کودهای آلی بخصوص بقایای هرس و ضایعات کارخانجات چای سازی، بدلیل نداشتن هزینه های اولیه و حمل و نقل استفاده می شود . از دیگر مواد و ضایعاتی که در باغ های چای دنیا استفاده می شود علف های داخل باغ های چای ، کود سبز ، پوشال برنج، برگ های خزان شده درختان سایه بان و خاک اره را می توان نام برد [.7] هدف از این تحقیق استفاده از منابع کودهای آلی و بررسی تاثیرمتقابل نوع × مقدار آن ها بر خواص فیزیکوشیمیایی خاک و عملکرد برگ سبز چای می باشد

نویسندگان

احمد شیرین فکر

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان

علی فاطمی چوکامی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان

بهروز علی نقی پور

کارشناس خاکشناسی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان

زینب کشاورزی

کاردان آزمایشگاه ، بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات چای گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پاداشت دهکایی، م.ن (1377). بررسی برخی ویژیگیهای کمپوست به منظور ...
  • علی‌نقی‌پور، ب (1383). اهمیت استفاده از کودهای آلی در باغ ...
  • ملکوتی .م.ج.(1375). کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد، بهینه سازی مصرف ...
  • Anonymous (1997). Diferent rate of organic matter application on the ...
  • Reddy D.D., A.S.Rao, and T.R. Rapa (2000) Effects of continuous ...
  • Topoliantz S., J. F. Ponge and S. Ballof(2005). Manioc peel ...
  • Willigas , U, (2004) _ Status of organic agriculture _ ...
  • نمایش کامل مراجع