تعیین میزان و روش مصرف فسفر در لاین های پیشرفته کنجد در داراب

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,700

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_438

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

کنجد یک دانه روغنی قدیمی است که با شرایط خشک ایران سازگاری دارد . ولی متاسفانه به دلیل بی توجهی به این گیاه با ارزش در حال حاضر سطح زیر کشت آن چندان زیاد نیست . ولی امید می رود که با توجه بیش از پیش مسئولین، معرفی ارقام جدید پر محصول و مقاوم به بیماری ها و توصیه های تغذیه ای صحیح، سطح زیر کشت آن روز به روز توسعه یابد . از دلایل اهمیت کشت این گیاه کم بودن نیاز آبی، نیاز غذایی، در صد بالای تولید روغن خام و طول دوره رشد کوتاه آن است که می تواند در صرفه جویی مصرف آب بویژه در مناطق خشک جنوب کشور و نیز ایجاد یک تناوب زراعی صحیح موثر باشد . تغذیه صحیح، بویژه مصرف مناسب فسفر می تواند در افزایش عملکرد تاثیر بسزایی داشته باشد . برای مثال به چند تحقیق در این زمینه اشاره می گردد . در یک آزمایش مزرعه ای روی یک خاک شنی لومی از سه سطح فسفر و دو رقم کنجد استفاده گردید . نتایج نشان داد که مصرف 40 کیلو گرم P2O5 حد اکثر %22/3 عملکرد بذری کنجد را افزایش داد ).1) تومار (2) مصرف 30 کیلو گرم P2O5 در هکتار را توصیه نموده اند . زو و همکاران (3) طی آزمایشی در چین روی کنجــد در خاکی با ماده آلی % 1/2 و 6/4 میلی گرم فسفر در کیلو گرم خاک به این نتیجه رسیدند که نیاز فسفر این محصول در سطح تولید 1755 کیلو گرم در هکتار به ازای هر 100 کیلو گرم بذر تولیدی 2/31 کیلو گرم می باشد .

نویسندگان

حسن حقیقت نیا

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، معاونت داراب

ابوالقاسم الحانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، معاونت داراب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ishwar, S., B.L. Nagda, L.S. Choudhary, I. Singh. 1994. Response ...
  • Tomar, R.S.K., M.L. Verma, K.P. Tiwari. 1992. Agronomic research for ...
  • Xu _ B.S., W.L. Wang , Y.C. Ji , Y. ...
  • نمایش کامل مراجع