بررسی کارایی کود های ازته در محصول گندم در استان آذربایجان غربی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,037

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_451

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

نیتروژن یک عامل کلیدی در دستیابی به عملکرد مطلوب در غلات است . گندم (Triticum aestivum L.) معمولاً به نیتروژن زیادی احتیاج دارد . جذب نیتروژن از مرحله نشائی آغاز و در مراحل بیشترین رشد و گلدهی به AF454حداکثر مقدار خود می رسد . پویایی و تحرک نیتروژن در خاک باعث شده که زمان مصرف آن برای موفقیت در تولید دانه و پروتئین از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد . لذا با در نظر گرفتن عوامل اقتصادی و محیطی می توان با کمترین میزان هدر رفت، بازدهی را به حداکثر مقدار ممکن رساند . کارایی نیتروژن به چند عامل بستگی دارد که عبارتند از زمان مصرف، تعداد دفعات تقسیط، مقدار کود مصرف شده، بارندگی و سایر متغیرهای مربوط به اقلیم حداکثر بازدهی مصرف از آخرین مصرف کود در مرحله ای از رشد که گیاه هنوز فرصت جذب نیتروژن را دارد، به دست می آید . کارایی مصرف نیتروژن به مقدار زیادی تحت تأثیر میزان، منبع، زمان و روش مصرف کود قرار دارد . مصرف کود نیتروژن به مقدار زیاد در گندم باعث می شود نسبت کاه به دانه و خطر خوابیدگی افزایش یابد . همچنین مقادیر زیاد نیتروژن در منطقه ریشه در طول مراحل اولیه رشد، طویل شدن و رشد تاج را افزایش و از طویل شدن و رشد ریشه جلوگیری می کند . در مورد عنصر غذایی متحرکی مانند نیتروژن، مصرف یکباره مقایر بالا به صلاح نبوده و از طریق شستشو در شرایط مرطوب، موجب هدر رفت عنصر غذایی شده و کارایی را کاهش می دهد

نویسندگان

فرخ غنی شایسته

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خادمی، ز. 1377. بررسی تاثیر زمان مصرف و تقسیط کود ...
  • ملکوتی، م. ج. 1379. تغذیه متعادل گندم راهی بسوی خوکفائی ...
  • Johnstone, A. M. and D. B. Fowler. 1991. Notill winter ...
  • نمایش کامل مراجع