اثرات تنش آبی بر میزان جذب عناصر غذایی و عملکرد خرمای برحی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,743

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_505

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

خرما یکی از محصولات مهم و استراتژیک در ایران است، بطوری که بر اساس آمار سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (FAO,2005) ، ایران با سطح زیر کشت بارور 184 هزار هکتار و میزان تولید آن 875 هزار تن رتبه دوم را در دنیا به خود اختصاص داده است . خرما از نظر سطح زیر کشت سومین محصول مهم باغی کشور بوده که در 13 استان کشور کشت و مورد بهره برداری قرار می گیرد ] [.1 بررسی آمارهای منتشره توسط وزارت کشاورزی نشان دهنده روند رو به رشد سطح زیر کشت و تولید این محصول در کشور می باشد . تنشهای محیطی مهمترین عوامل کاهش دهنده عملکرد محصولات کشاورزی در سطح جهان می باشند . چنانچه تنشهای محیطی حادث نمی شدند، عملکردهای واقعی باید برابر با عملکردهای پتانسیل گیاهان می بود . در دهه های آینده با افزایش جمعیت این محدودیتها به صورت جدی تری بر کشاورزی و منابع طبیعی دنیا اثر خواهد گذاشت . در برخی نقاط کره زمین به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، عوامل تنش زا در تولید محصولات کشاورزی تأثیر منفی بیشتری دارند و کشاورزی در آن مناطق با تحمل هزینه بیشتر و بازده کمتر صورت می گیرد . ایران از جمله کشورهایی است که در اکثر نقاط آن تنشهای مهم غیر زنده نظیر خشکی، شوری و دما و تنشهای زنده نظیر حشرات، قارچها و باکتریها موجب کاهش عملکرد، از بین رفتن حاصلخیزی خاک و در مواردی عدم امکان تداوم کشاورزی گردیده است . از آنجایی که زمان آبیاری یکی از عوامل مهم در تنش آبی گیاه است و بر میزان عملکرد تأثیر بسیار زیادی دارد، در این تحقیق اثرات تنش آبی در مراحل گلدهی و میوه نشینی بر میزان جذب عناصر غذایی و عملکرد میوه خرما مورد بررسی قرار گرفت .

نویسندگان

مجید علی حوری

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور

مجید بهزاد

دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدمجید هاشمی نیا

دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آمارنامه کشاورزی، جلد اول سال 1383، محصولات زراعی و باغی. ...
  • کرمپور، ف. و ع.ر. احمدی. 1383. علل ریزش خرما و ...
  • Ginestar, C. And J.R. Castel. 1996. Responses of young clementine ...
  • Gonzalez -Altozano, P. and J.R. Castel. 2003. Regulated deficit irrigation ...
  • Hegde, D.M and K. Srinivas. 1989. Yield and quality of ...
  • Mostert, P.G., V. Zyl-JL and M.N.J. Verhoyn. 2000. Gains in ...
  • نمایش کامل مراجع