تعیین عمق مناسب آبیاری و فاصله مناسب خروجی های لوله tape در زراعت گوجه فرنگی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,440

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_514

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار با هدف افزایش سطح بهره وری آب و راندمان آبیاری امری اجتناب ناپذیر است . مطالعات زیادی مزیت سیستم آبیاری قطره ای را نسبت به سایر روش ها به اثبات رسانده است روش آبیاری قطره ای از نوع tape به دلیل دارا بودن خصوصیات فنی ویژه، به عنوان یکی از روش های قطره ای کارآمد در کشت های ردیفی مطرح می باشد . محققین زیادی افزایش عملکرد گوجه فرنگی با روش های قطره ای را گزارش کرده اند . تکنیل و همکارانش با مقایسه روش آبیاری قطره ای و سایر روش های مرسوم برای تولید گوجه فرنگی متوجه شدند که بیشترین عملکرد و کارایی مصرف آب مربوط به روش قطره ای است جدهو و همکارانش روش های قطره ای و جوی و پشته ای را با هم مقایسه کردند و متوجه شدند که عملکرد محصول در روش قطره ای 48 تن در هکتار و در روش جوی و پشته ای 32 تن در هکتار می باشد و نسبت درآمد به هزینه در روش قطره ای 5/15 و در روش جوی و پشته ای 2/96 و صرفه جویی در مصرف آب در روش قطره ای %31 است ).4) برانتوم و همکارانش برای آبیاری گوجه فرنگی به روش قطره ای , سه سطح ضریب تشت تبخیر 1/0 , 0/7) و (1/3 را در نظر گرفتند و مشاهده کردند که بیشترین عملکرد مربوط به تیمار (1/0) می باشد اما بیشترین شاخص های کیفی مانند اسیدیته و رنگ میوه مربوط به تیمار (0/7) می باشد ).3) کادام اثر سه شیوه آبیاری قطره ای , جوی و پشته ای و بارانی را بر گوجه فرنگی بررسی کردند و متوجه شدند که شاخص سطح برگ بوته های گوجه فرنگی تحت رژیم آبیاری قطره ای بیشترین می باشد و زودتر از بقیه به گل می نشینند و عملکرد میوه هم حداکثر است ) ). 5 استان بوشهر به دلیل داشتن نزولات جوی پائین همواره با مشکل کمبود آب مواجه بوده است . از طرفی گوجه فرنگی از مهم ترین کشت های ردیفی استان بوشهر می باشد که سالانه حدود 12000 هکتار از اراضی تحت کشت این استان را به خود اختصاص می دهد و به لحاظ تولید آن بصورت خارج از فصل از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است لذا لازم بود که عمق مناسب آبیاری و مناسب ترین فاصله خروجی های لوله های ) ) tape مشخص گردد .

نویسندگان

مهرداد نوروزی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مختار زلفی باوریانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی‌نام. 1381. سالنامه آماری استان بوشهر سال 1380. سازمان مدیریت ...
  • علیزاده، ا. 1372. اصول طراحی سیستم‌های آبیاری. چاپ اول. انتشارات ...
  • Branthome, X. , Y. Ple, J. R. Machado & B. ...
  • Jadhaw, S. S., G. B. Gutal & A. A. Chougle, ...
  • Kadam, J. R. 1993. Evaluation of different irrigation Methods for ...
  • Tekinel, O. , R. Kanber, S. Onder, N. baytorun & ...
  • etin, 6. Yildirim, O. Uygan, D & Boyaci, H. 2001. ...
  • نمایش کامل مراجع