بررسی جوانه زنی و استقرار گیاهچه های پیاز در سه روش آبیاری غرقابی، بارانی و زیر زمینی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,121

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_572

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

نواحی خشک و نیمه خشک به علت عملکرد پایین محصول که ناشی ازخشکسالی و تخریب خصوصیات خاک است از نواحی دیگر متمایز می گردند . کشت موفقیت آمیز در چنین نواحی وابسته به رفع مشکلات کاربری آبیاری و جلوگیری از تخریب یافتن خصوصیات خاک است . ساختمان خاک یک خصوصیت متغیر و تاثیرپذیر است که توسط فرایندهای مختلف تحت تاثیر قرار می گیرد . این فرایندها شامل انقباض و انبساط، خشک و مرطوب شدن، یخ زدگی و ذوب شدن و عملیات خاکورزی و تراکم می باشد . درخاکهای لخت و بدون پوشش گیاهی برخورد مستقیم قطرات آب بارندگی یا آبیاری باعث از هم پاشیدن خاکدانه ها و تشکیل لایه نازک و متراکم در سطح خاک شده وهمچنین بعلت انتقال ذرات کلوئیدی به لایه های پایین تر و انسداد مجاری در اثر تجمع این ذرات مانع بزرگی جهت نفوذ آب به داخل خاک بوجود می آید . مطالعات موجود نشان می دهد در خاکهای با ساختمان نا پایدار تشکیل سله بعد از آبیاری غرقابی امری معمولی است . معمولترین اثر ساختمان ضعیف لایه سطحی خاک، اثری است که بر روی جوانه زنی می گذارد . فروپاشی خاکدانه ها و تشکیل سله بر اثر خشک شدن از جوانه زنی گیاهچه های جوان ممانعت کرده و در نتیجه جمعیت پوشش گیاهی کاهش می یابد . اقبال و همکاران (1) یافتندکه تشکیل کراست بعد از اولین آبیاری غرقابی خروج گیاهچه ها را نزدیک به 50 درصد کاهش داد .

نویسندگان

داود زارع حقی

دانشجوی دکترا دانشگاه تهران

محمدرضا نیشابوری

استاد دانشگاه تبریز

مهدی شرفاء

استادیار دانشگاه تهران

غلامرضا ثواقبی

استادیار دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Eghbal, M. K., M. A. Hajabbasi, and H. T. Golsefldi. ...
  • Fapohunda, H. O. 1986. Crop emergence as affected by soil ...
  • Sale, P. j. M. and D. J. Harrison 1964. Seedling ...
  • نمایش کامل مراجع