ارزیابی اقتصادی بادام کاری و گردوکاری و نقش آن در حفاظت خاک، " مطالعه موردی استان آذربایجان غربی "

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,620

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_600

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

استفاده از عرصه های منابع طبیعی قدمت زیادی دارد و انسان در طول حیات برای ادامه زندگی و بقاء خود از منابع آب و خاک متناسب با شرایط محیط همواره استفاده نموده است . در استان آذربایجان غربی یکی از انواع عمده فعالیت های کشاورزی باغداری است، در این مقاله با توجه به اینکه گردو کاری و بادام کاری به شیوه سنتی در گستره وسیعی از استان آذربایجان غربی وجود دارد و در سطح وسیعی در حوضه های آبخیز بخش میانی و جنوب استان گشرش دارد و بیشترین رویشگاه آن در حوضه آبخیز زاب است و در سال های اخیر سطح زیر کشت بادام بویژه در جنوب استان به نحو چشمگیری افزایش یافته است لذا نیاز به بررسی بیشتری دارد . حبیبی و همکارانش (1375) ، در طرح تحقیقاتی شناسایی و بررسی روشهای سنتی آبخیزداری در استان کردستان به این نتیجه رسیده که اقدامات آبخیزداری به ویژه گردوکاری و بادام کاری در مناطق کوهستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و دارای قدمت دیرینه ای است و بیشترین فایده به هزینه را در بین سایر فعالیت های زراعی دارد . در مطالعات سنتز استانی طرح جامع توسعه کشاورزی استان آذربایجانغربی که توسط مهندسین مشاور جامع ایران در سال 1378 انجام شده وضع موجود سطح زیر کشت محصولات زراعی استان و نسبت فایده به هزینه آنها بررسی شده است . نتایج حاصل از انجام این مطالعات نشان میدهد که در سال 1375 از بین محصولات باغی، درخت گردو دارای بیشترین ارزش تولیدبوده است . با توجه به وجود و گسترش قابل ملاحظه گردوکاری و بادام کاری چه به شیوه سنتی و یا مدرن در سطح استان ضرورت دارد از دیدگاه اقتصادی و نقش این فعالیت در پایداری خاک بررسی های بیشتری صورت گیرد .

نویسندگان

ابراهیم بروشکه

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

رضا سکوتی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

ابراهیم خواجه ای

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عمادی، م، 1373، کاربرد دانش بومی در توسعه پایدار، مرکز ...
  • کوپاهی، م، 1375، تحلیل اقتصادی طرحهای کشاورزی، انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • مهندسین مشاور جامع ایران، 1378، مطالعات سنتز استانی طرح جامع ...
  • نجفی نژاد، ع، 1376، راهنمای آبخیزداری مطالعات وبرنامه ریزی حوزه ...
  • نمایش کامل مراجع