اثردو نوع ماده آلی بر سینتیک واجذبی مس در دو خاک آهکی استان فارس

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,793

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_670

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

مس از جمله عناصر کم مصرف است که گیاه جهت رشد بهینه خود به آن احتیاج دارد . از آنجا که تحرک و پویایی مس در خاک ناچیز می باشد و به شدت جذب رس و مواد آلی می گردد، لذا خاک های آلی از نظر تثبیت مس از اولویت اول برخوردارند . نتایج کارهای انجام شده نشان می دهد که کمبود مس بیشتر در خاکهای آلی دیده می شود در آزمایشات بررسی سینتیکی واجذبی مس، از عوامل کمپلکس کننده مانند ای دی تی او دی تی پی ا یا سیترات سدیم برای واجذب فلزات از خاک استفاده شده است . از آنجا که ترکیبات کمپلکس کننده طبیعی نقش مهمی درحلالیت فلزات در خاک بازی می کنند، استفاده از مقادیر نسبتاً بالایی از این ترکیبات احتمالا برای تحریک واجذبی و در نتیجه افزایش میزان و سرعت واجذبی نسبت به آنچه تحت شرایط طبیعی خاک خواهد بود، موثر است تجمع فلز در محلول خاک و قابلیت استفاده بیولوژیکی آن به وسیله واکنش های جذب و واجذبی روی سطوح خاک کنترل می شود با توجه به اینکه کمبود مس در خاک های آهکی ایران گزارش شده است، ضرورت توجه به عوامل کنترل کننده قابلیت دسترسی مس نظیر فرایندهای جذب سطحی و واجذبی این فلز در خاک روشن حائز اهمیت است . از طرفی خاک های آهکی ایران معمولا از نظر مقدار ماده آلی فقیر می باشند و برخی از این خاک ها برای رسیدن به رشد مطلوب گیاه نیاز به مصرف کودهای مس دارند لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر مواد آلی برسینتیک آزادسازی مس در زمان های مختلف توسط عصاره گیرهای دی تی پی اِ و بر میانگین ضرایب حاصل از معادله های مختلف سینتیکی مورد مطالعه می باشد .

نویسندگان

ویدا علما

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه شیراز

عبدالمجید رونقی

دانشیار علوم خاک دانشگاه شیراز

بهار ملازم

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alva, A. K., T. J. Baugh, S. Paramasive, and K. ...
  • _ R. Clayton, 1980. Application of Elovich equation to the ...
  • Dang, Y. P., R. C. Dalal., D. G. Edwards, and ...
  • Khater, A.H., and A.M. Zaghloul, 2002. Copper and zinc desorption ...
  • Maftoun, M., V. Mohasseli, N. Karimian, and A. M. Ronaghi. ...
  • McBride, M. B., and J. J. Blasiak, 1979. Zinc and ...
  • McLaren, R. G., and D. V. Crawford. 1973. Studies on ...
  • نمایش کامل مراجع