تأثیر یک دوره تیپر کوتاه مدت همراه با تمرینات منتخب HIIT بر برخی از فاکتورهای و عملکرد دوندگان نیمه استقامت تمرین کرده

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,455

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSTU06_196

تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر یک دوره تیپر کوتاه مدت همراهبا تمرینات منتخب HIIT بر برخی از فاکتورها و عملکرد دوندگان نیمه استقامت بود. بدین منظور 12 دونده نیمه استقامت تمرین کرده مرد (1/26±21 سال) به صورت هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها به دنبال 10 هفته تمرینات ویژه جهت بهبود استقامت هوازی، بی هوازی، آستانه لاکتات و تحمل لاکتات با شدت 70 تا 95 درصد ضربان قلب بیشینه و تواتر 5 جلسه در هفته ( هر جلسه 70 تا 90 دقیقه) جهت انجام پیش آزمون آماده شدند. در پیش آزمون ضربان قلب استراحتی، زیر بیشینه، بیشینه، تست دو یک مایل و زمان رسیدن به واماندگی اندازه گیری شد. سپس آزمودنی ها به دو گروه تیپر ( یک هفته تیپر با تمرینات منتخب HIIT و گروه کنترل( با همان شدت و حجم قبلی تمرینات) تقسیم شدند و به تمرینات ادامه دادند. اعمال تیپر با کاهش تدریجی حجم و افزایش تدریجی شدت ( تا 135 درصد vVO2max) و با حفظ فرکانس صورت گرفت. در پایان پس آزمون به عمل آمد. نتایج آزمون t همبسته نشان داد که دوره تیپر همراه با تمرینات HIIT باعث افزایش معنی دار زمان رسیدن به واماندگی و کاهش معنی دار ضربان استراحتی، ضربان زیربیشینه و رکورد دوی یک مایل شد، اما بر ضربان قلب بیشینه تأثیر معنی داری نداشت و در گروه کنترل در هیچ یک از متغیرها تغییر معنی داری مشاهده نشد. همچنین نتیجه آزمون t مستقل نشان داد به دنبال یک هفته تیپر، تفاوت معنی داری در تمامی متغیرها به جز ضربان قلب بیشینه، بین دو گروه مشاهده شد. بنابراین به نظر می رسد تمرینات HIIT در دوره تیپر می تواند عملکرد دوندگان نیمه استقامت را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها:

دوره تیپر کوتاه مدت ، تمرینات vVO2max DHIIT ، دوندگان نیمه استقامت تمرین کرده

نویسندگان

تحسین خطایی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تربیت معلم تهران

علی پش آبادی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران

سمیه فتحی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تادیبی وحید (مترجم) (138. علم تمرین. ...
  • رجبی حمید و همکاران (مترجمین) (1385). اصول وزمانبندی تمرینات ورزشی. ...
  • گائینی عباسعلی و رجبی حمید (1383). آمادگی جسمانی. ...
  • David B, Pyue Mujika I, Thcmmas R. (2009) .Peaking for ...
  • Ed McNeely, David Sandler. (200 _ _ Atletes. J National ...
  • Mujika In, Padilla S, Pype D, Busso T. _ _ ...
  • نمایش کامل مراجع