مطالعه ی تجربیات دانشجویان جدیدالورود رشته ی تربیت بدنی دانشگاه تبریز، در سال تحصیلی 91-90 در خصوص آشنایی با رشته ی تحصیلی خود و ارتباط آن با نگرش آنها(یک مطالعه ی پدیدار شناختی)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,265

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSTU06_250

تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

هدف: این پژوهش به منظور مطالعه ی تجربیات دانشجویان جدیدالورود رشته ی تربیت بدنی در خصوص آشنایی با رشته ی تحصیلی خود در سال تحصیلی 89-90 و ارتباط آن با نگرش آنها، انجام شده است. روش: با توجه به اهداف و ماهیت پژوهش حاضر، از روش تحقیق کیفی و از نوع پدیدار شناختی آن استفاده شده است. اعضای نمونه ی این مطالعه 37 دانشجو از رشته های مختلف بود که به صورت هدفنمند انتخاب شده بودند. در این پژوهش محقق با انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته تلاش کرده است تا دیدگاههای افراد مورد مصاحبه را نسبت به موضوع مورد پژوهش تجزیه و تحلیل نماید. در این پژوهش محقق، ضمن انجام مصاحبه، داده های حاصله را سازماندهی کرده سپس طبقه بندی نموده و در مرحله ی نهایی به نتایج کلی حاصله از آن که ویژگیهای انسان شناختی و بومی- فرهنگی را در نظر دارد، دست یافته است. محقق با تحلیل پدیدار شناختی دیدگاه مصاحبه شوندگان را در ارتباط با رشته ی تحصیلی خود مقوله بندی و استخراج نموده است. یافته ها: این مطالعه نشان داد که بیشتر دانشجویان مورد مطالعه در این پژوهش از رشته ی تحصیلی خود، آشنایی قبلی نداشته اند و یا آگاهی آنها بسیار محدود بوده است. این آشنایی محدود و عدم آشنایی موجب شده است که دانشجویان نگرشی مثبت نسبت به رشته ی خود نداشته باشند. گذشت زمان و عوامل مختلف که مهمترین آنها کسب آگاهی و شناخت نسبت به جنبه های مثبت رشته ی تحصیلی است، موجب تغییر نگرش در آنها شده است. قابل ذکر است دانشجویان رشته ی تربیت بدنی رشته ی خود را با علاقه قبلی انتخاب کرده بودند و بیشتر دانشجویانی که ترم اول را در رشته ی دیگری مشغول بودند این رشته را به رشته ی قبلی خود ترجیح داده و وارد رشته ی تربیت بدنی شده اند. نتیجه گیری: شناخت و آشنایی قبلی نسبت به رشته ها در زمان انتخاب رشته میتواند باعث شود تا فرد با انگیزه ی بیشتر و ترس و ناامیدی کمتر وارد دانشگاه شود. کسب آگاهی و شناخت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که تمام جوانب زندگی پس از قبولی در دانشگاه را تحت تأثیر قرار می دهد. داوطلبان مجاز به انتخاب رشته باید از این نیاز مهم آگاهی یابند و سازمان سنجش و سایر سازمانهای مرتبط زمینه ی کسب آگاهی گسترده تر را فراهم نمایند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ربابه طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه تبریز

علی چوری

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی و هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس

حمید رضا قزلسفلو

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی و هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس

سمانه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اعلاء. اسرافیل. (1387). _ وضعیت انتخاب رشته ی علوم تربیتی ...
  • دهنوی. حنعلی. (383). بررسی پیشه ی اجتماعی متقاضیان ورود به ...
  • ددیانی، محمد حین. (1381). نظرها و عملکرد تحصیلی دانشجویان رشته ...
  • «ذاکرصالحی، غلامرضا. (1382). _ ایرانی. درآمدی بر جامعه شناسی آموزش ...
  • مطالب زاده، محسن؛ عارقی، محبوبه؛ عدالت جو، علی. (1385). بررسی ...
  • عبدی. بهثته. (1386). میزان کسب اطلاع از رشته های دانشگاهی ...
  • . عبدی. بهشته آقا باباء بوالفضل. (1388). بررسی عوامل وثر ...
  • عبدی، بهشته، دانایی. کاملیا. (1381). بررسی مهمترین عوامل موثر بر ...
  • _ _ _ به شگاه (1384). فصلنامه ی _ _ ...
  • نصر. احمدرضا و همکاران. (1381). بررسی ملاکهای ترجیحی انتخاب رشته ...
  • هویژه نامهی پیک سنجش : راهنمای انت‌خاب رشته یال .1384 ...
  • هویژه نامهی پیک سنجش : راهنمای انتخاب رشته یال .1386 ...
  • _ مریم الاذات. (1385). انگیزه های ورود به رشته ی ...
  • نمایش کامل مراجع