رویکردی آسیب شناختی بر دستیابی به محیط زیست مطلوب در چشم انداز 20 ساله کشور (چالشها . چشم اندازها در مدیریت مواد زائد در کشور)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,118

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SWM03_030

تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1384

چکیده مقاله:

یکی از اساسی ترین اقدامات در جهت گیریهای توسعه کشور، تدوین چشم انداز بیست ساله کشور می باشد. این چشم انداز راهبردهای کلان در راستای توسعه هماهنگ و پر شتاب ابعاد مختلف جامعه جهت میل به جامعه ای پیشرفته در سطح منطقه ترسیم کرده است. یکی از پارامترهای مطرح شده در این چشم انداز با قید به محیط زیست مطلوب می باش. از میان زائدات تولیدی مختلف که از طرق مختلف سلامت محیط زیست کشورمان را تهدید میکنند. مواد زائد جامعه در وضعیت بحرانی قرار دارند و علی رغم توسعه سریع و مدرن این عرصه در دنیا، این عرصه در کشورمان در پله های ابتدائی قرار دارد و میان وضعیت موجود و وضعیت مطلوب شکاف عمیقی وجود دارد. این وضعیت در روند چشم انداز بیست ساله قابل قبول نیست و باید تدابیر متناسب و پر شتاب در این عرصه جهت نیل به وضعیت مطلوب اتخاذ شود . با توجه به اینکه فرآیند مدیریت زائدات جامعه در کشور یک مقوله چند وجهی است و جهت رسیدن به نقطه ای قابل قبول در این عرصه باید چالشها و درگیریهای کند کننده و همچنین پتانسیل های شتاب دهنده و فرصتها (چشم اندازها) را مورد بررسی قرار داد و سپس به تدوین برنامه های عملی اقدام کرد. در این نوشتار در راستای تحقق چنین هدفی چاشها و چشم اندازها در قالب موارد زیر بررسی شده اند. الف) چالشها در عرصه مدیریت زائدات جامعه در کشور 1. نگرش منفی 2. ضعف پژوهشی 3.انگیزه ضعیف NGO ها 4. کمبود اعتبارات 5. آگاهی پایین و اجرائی ب) چشم اندازها در عرصه مدیریت زائدات جامعه در کشور 1. ایجاد تغییرات در نگرش (نکات کاربردی) 2. راههای تقویت پژوهش 3. راههای تقویت NGO ها 4. تامین اعتبارات 5. بهینه سازی بازیافت

کلیدواژه ها:

مواد زائد جامد ، چشم انداز بیست ساله ، چالشها ، چشم اندازها

نویسندگان

رحیم عالی

عضو هیئت علمی دانشکده دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

فاضل محمدی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عبدلی، محمد علی _ مدیریت دفع مواد زائد جامد شهری ...
  • عبدلی، محمد علی بازیافت و دفع مواد زائد جامد شهری ...
  • عالی، رحیم بررسی وضعیت مکانهای دفن موایئ زائد جامد در ...
  • رضائی، محسن چشم انداز بیست ساله کشور" سایت شخصی _ ...
  • نمایش کامل مراجع