اخلاق معاشرت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,833

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TAFTIAUMAAREF01_002

تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1392

چکیده مقاله:

انسان موجودی اجتماعی است و رشد و بالندگی او جز در پرتو زندگی اجتماعی و ارتباط با هم نوعان خود تحقق نمی یابد، بنابراین با توجه به اهمیت روابط اجتماعی انسانها با یکدیگر و نقش او در دستیابی انسان به سعادت و کمال و اهداف و مقاصد، ضرورت دارد آدمی آداب و مقررات روابط اجتماعی را رعایت کند. در این مقاله به تبیین مهم ترین نکات اخلاقی در بحث معاشرت با مردم و هم چنین روشن نمودن سیره ی معصومین در این زمینه پرداخته شده است. که رعایت این نکات در پایداری و استحکام رابطه های مردمی می تواند نقش مهمی ایفا کند.مقدمه: افراد یک جامعه در صورتی زندگی آنها سرشار از صفا و صمیمیت خواهد بود که حرمت یکدیگر را به طور متقابل حفظ کنند. شرط پایداری و استحکام ارتباطات اجتماعی، رعایت یک سری نکات اخلاقی است که از حقوق متقابل افراد جامعه ناشی می شود.افراد جامعه اگر آگاه باشند که چگونه با یکدیگر زندگی کنند، چگونه با هم رابطه داشته باشند یعنی در معاشرت با یکدیگر دستورالعمل های اخلاقی را رعایت کنند، جانعه ای سالم و زندگی پرنشاطی خواهند داشت، در فرهنگ دینی ما، رهنمودهای ارزشمند اخلاقی فراوانی وجود دارد. مردم جامعه ی اسلامی باید معشیت و معاشرت آنها با هدایتهای دینی هماهنگ باشد و در چارچوب آداب و سنن فرهنگ دینی خود زندگی کنند. زیرا محتوای فرهنگ دینی اسلام بر صمیمیت، همکاری، مهرورزی مبتنی می باشد. بنابراین سزاواراست که فرد مسلمان با تکیه بر فرهنگ خود و هویت دینی خود و با فاصله گرفتن از سلطه ی فرهنگی بیگانگان، زندگی و روابط اجتماعی خویش را بر پایه ی اصول اخلاقی قرآن و مکتب معصومین بهبودببخشد.

نویسندگان

بهجت زکی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهجت پور، عبدالکریم، تفسیر موضوعی قرآن کریم، چاپ بیست و ...
  • سید رضی، نهج البلاغه، ترجمه ی محمد دشتی، انتشارات پیام ...
  • عزیزی، عباس، سیره النبی، انتشارات الصلاه، چاپ دوم، تهران، 1386 ...
  • کرمی فریدنی، علی، پرتویی از پیام پیامبر، چاپ چهارم، انتشارات ...
  • محدثی، جواد، اخلاق معاشرت، بوستان کتاب، چاپ بیست و دوم، ...
  • محدثی جواد، راه زندگی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ دوم، ...
  • نراقی، ملا احمد، معراج السعاده، انتشارات آدینه ی سبز، چاپ ...
  • نمایش کامل مراجع