جداسازی اجزاء موثره ریشه گیاه والرین افشینا لیس به روشGC/MSو تاثیرات این فراکسیون ها برگیرنده هایGABA در CNS ماهیان قرمز ( Carassius auratus )

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 868

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_705

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

چکیده مقاله:

با توجه به کاربرد وسیع بیهوشی در آبزیان و مراکز تحقیقی و پرورشی و مشکلات داروهای مصرفی متداول، نیاز به داروهای بیهوش کننده مناسب، قابل دسترس و ارزان، ضروری می نماید . از این رو با تکیه بر سابقه مصرف گیاهان دارویی و با توجه به علوم نوین و تجهیزات مورد استفاده در علوم مذکور از جمله GC که امروزه به خوبی جایگاه خود را در علوم دارویی و نانوتکنولوژی باز کرده است، بررسی این گیاه در محور عمل قرار گرفت . بعد از مطالعات اولیه، گیاه والرین افشینالیس تهیه، فراوری و عصاره گیری شد و در غلظت های مطلوب آماده گردید . سپس بر روی 100 قطعه ماهی قرمز(Carassius auratus ) به عنوان مدل آزمایشگاهی در بازه وزنی و طولی یکسان در شرایط آزمایشگاه با اکسیژن و درجه حرارت یکسان بصورت بالینی بررسی گردید . و تاثیرگذاری از نظر بالینی و آماری اثبات گردید ). >P 0/0001) در GC/MS مجهز به طیف سنج جرمی GC از دستگاه های CNS مرحله بعد جهت شناسایی فراکسیون های تاثیرگذار بر استفاده گردید و بیش از 57 جزء شناسایی شد که 9 ترکیب جزء ترکیبات تاثیر گذار شناخته شد که از این موارد می توان به برونیل استات %24/83 ، والریانول %12/04 ، برونئول % 0/48 ، والرینیک اسید % 0/6 ودیگر کتون ها، آلدهید ها و الکل ها اشاره کرد . قابل ذکر است که ترکیبات مذکور خصوصاً والرینیک اسید می تواند با گیرنده های GABAA باند شده و اثرات تضعیفی خود را بر CNS اعمال دارد همچنین ترکیبات مذکور، با مهار آنزیم GABAase از کاتابولیسم منطقه ای GABA جلوگیری کرده و باعث افزایش تراکم CNS GABA و به دنبال آن تشدید عملکرد تضعیفی می گردد .