مطالعه تأثیر رشته کوه های زاگرس بر فرآیند انتقال غبار به نواحی غربی و جنوب غربی ایران با استفاده از داده های لیدار فضابرد کالیوپ ماهواره کالیپسو

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,070

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TICD01_126

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

داده های سطح 2 لیدار کالیوپ (CALIOP) مستقر بر ماهواره هواشناسی کالیپسو (CALIPSO) جهت مطالعه ویژگی های هواویزها نظیر غلظت، شکل، اندازه و نوع آنها مورد استفاده قرار گرفته است. مزیت اصلی این داده ها، توان تفکیک ارتفاعی مشخصات هواویزها است. برای محاسبه ویژگیهای یادشده از نتایج حاصل از تحلیل داده های لیدار پس پراکنشی کشسان در دو طول موج 532 و 1064 نانومتر استفاده شده است. داده های عمق اپتیکی هواویزها در دو کانال طول موجی 532 و 1064 نانومتری، واقطبیدگی ناشی از داده های دو مد قطبش متعامد طول موج 532 نانومتری و نسبت لیداری هواویزها در طول موج 532 نانومتر اطلاعات مفیدی در مورد نمایه قائم غلظت، شکل، اندازه و نوع هواویزها در اختیار می گذارد. بررسی همزمان داده ها برای نواحی غربی ایران (شرق رشته کوه های زاگرس) و مناطق جنوب غربی ایران (غرب زاگرس) نشان می دهد که غبار ناشی از چشمه های غباری منطقه خاورمیانه، با غلظت بیشتر و در ارتفاعات نزدیک به سطح زمین به نواحی پست جنوب غرب ایران منتقل می شود؛ درحالیکه غبار برای رسیدن به غرب، شمال غرب و مرکز ایران باید از سد ارتفاعات زاگرس عبور کند. درنتیجه این منطقه غلظت کمتر و در ارتفاعات بالاتر غبار را تجربه میکند. بروز رویدادهای غباری منحصر به نواحی جنوب غرب ایران به وفور مشاهده می شود؛ درحالیکه عکس این حالت در بررسی داده ها دیده نشده است. همچنین رویدادهای غباری گاهی به طور همزمان در هر دو ناحیه (با شدت بیشتر در جنوب غرب و با شدت کمتر در بقیه مناطق ایران) مشاهده می شود.

نویسندگان

سعید فضلی

دانشگاه زنجان، دانشکده علوم، گروه فیزیک، زنجان، ایران

امیر معصومی

دانشگاه زنجان، دانشکده علوم، گروه فیزیک، زنجان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • معصومی، امیر. 1391. پایان‌نامه دکتری فیزیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم ...
  • Lou T. (2015). Optics Express, Vol. 23, 1-13. ...
  • Masoumi A. (2013). Atmospheric Research, Vol. 120-121, 343-355. ...
  • Solomon S. (2007). IPCC, 2007: Climate change 2007: The physical ...
  • Weitkamp C. (2005). Lidar: Range -resolved optical remote sensing of ...
  • Young S. A. (2009). Journal of Atmospheric and Oceanic Technology, ...
  • Zhou T. (2013). Optics Express, Vol. 21, 1-10. ...
  • نمایش کامل مراجع