مدلسازی ضریب اصطکاک جانبی در شرایط مختلف تلفیق قوس افقی و قائم مقعر برای وسایل نقلیه مختلف با استفاده از شبیه سازی حرکات وسیله نقلیه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,094

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TTC14_278

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

بررسی آمار تصادفات در جاده های بین شهری نشان می دهد، اکثر تصادفات در محل قوس های افقیرخ می دهد که دلیل آن اعمال نیروی جانبی به وسیله نقلیه و در نتیجه وقوع پدید سرخوردگی است.در صورت تلفیق قوس افقی با قوس های قائم به دلیل اعمال نیروی افقی به وسیله نقلیه، احتمال وقوع پدید سرخوردگی بیشتر می شود. اصلی ترین معیار برای برآورد پتانسیل سرخوردگی محاسبه ضریب اصطکاک جانبی ایجاد شده بین سطح و چرخ های وسیله نقلیه است. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار شبیه ساز حرکات وسیله نقلیه (Carsim & Trucksim) چندین سناریو مختلف برای تلفیق قوس های افقی و قائم مقعر برای سه وسیله نقلیه (Sedan, SUV, Truck) در سرعت های مختلف تعریف شده و حداکثر ضریب اصطکاک جانبی ایجاد شده بین سطح و چرخ های وسیله نقلیه در این حالات محاسبه شده است. در آخر هم با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری SPSS از روی داده های ورودی و خروجی های شبیه سازی مدلی برای محاسبه حداکثر ضریب اصطکاک ایجاد شده در شرایط مختلف ارائه شده است. نتاج تحقیق نشان می دهد بیشترین ضریب اصطکاک جانبی بین سطح و وسیله نقلیه زمانی رخ می دهد که قعر قوس قائم در وسط قوس افقی قرار بگیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهروز توسلی کله بستی

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی عبدی

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، دانشکده فنی و مهندسی

مرتضی حسین صباغیان

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :