شناسایی مولفه های اقلیمی تاثیر گذار در مکانیابی وجهت گیری بناها در اقلیم سردو خشک در جهت کاهش مصرف انرژی نمونه موردی شهرستان دهگلان ازتوابع کردستان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 527

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UOT03_053

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

امروزه بحران های سیاسی، اقتصادی و مسایلی نظیر محدودیت دوام ذخا یر فس یلی، نگران ی ها ی زیست محیطی، ازدحام جمعیت، رشد اقتصادی و ضر یب مصرف، همگ ی مباحث جهان مشمول ی هستند که با گستردگی تمام، فکر اندیشمندان را در یافتن راهکاهای مناسب در حل مناسب معضلات انرژ ی در جها ن، به خصوص بحران های زیست محیطی، به خود مشغول داشته است. کشورهای دارای ذخایر منابع فسیلی بایست یواقع نگرانه بدانند که بهره وری امروز ایشان از ذخایر فسیلی، مستلزم بهره گیری کمتر فردا و نهایتا0 ،تهی شدن این منابع در دراز مدت خواهد بود.یکی از راهکارهای مفید در جهت کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی، بهره گیری از شرایط اقلیم ی در هر نقطه از جهان است. اهمیت و ضرورت توجه به شرایط اقلیمی در طراحی و ساخت همه ساختمانهایی که بطور مستقیم مورد استفاده انسان قرار می گیرند بسیار حایز اهمیت است. در واقع با آغاز یکجانش ینی بشر، توجه به اقلیم همواره در طراحی ساختمانها اصلی مهم بوده است. با توجه به پهنه اقلیم سرد و خشک در ایران و نیاز عمده مصرف انرژی های فسیلی در این اقلیم، اهمیت توجه به این اقلیم را اثبات می نماید. اصول معماری بومی هر اقلیم، بطور خاص اقلیم سرد و خشک دهگلان (کردستان)، همچون دیگر اقلیم ها دارای نقاط ضعف و قوتی می باشد که در این مقاله سعی برشناسایی مولفه های تاثیرگذار در مکانیابی و جهت گیری بناها در جهت کاهش مصرف انرژی شده است. برخی از مولفه ها ی شناسایی شده در این مقاله عبارتند از : بهره گیری از جهت تابش نور آفتاب، بهره گی ری توپوگراف ی، استفاده بهینه از بادهای موجود در منطقه و ... است. روش بررسی در این مقاله به صورت روش تحلیلی توصیفی بوده و اطلاعات موجود در ا ی ن تحقی ق به صورت میدانی وکتابخانه ای و همچنین اطلاعات مربوط به سازمان های ذی ربط (هواشناس ی، سازمان میراث فرهنگی، فرمانداری) جمع آوری شده است.

نویسندگان

پرویز فعله گری

کارشناس ارشد معماری

ارسلان طهماسبی

دکترا معماری و استاد یاری دانشگاه آزاد واحد سنندج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :