ارزشیابی محیط زیستی محل دفن پسماندهای شهری شهرستان مرند به روش آژانس کنترل آلودگی مینسوتا ( MPCA) و مقایسه با معیارهای مکانیابی سازمان حفاظت محیط زیست ایران (USEPA)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,617

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WASTEMANAGEMENT02_014

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

با توجه به توسعه بی رویه شهرها، تغییر الگوی مصرف و رشد روز افزون تولید انواع پسماند، منطقی ترین و کم هزینه ترین روش برای مدیریت صحیح پسماندهای شهری، ارزشیابی وضعیت محل های دفن موجود است تا بعد از بررسی آن، برنامه ریزی صحیح در این زمینه صورت گیرد. هدف از این مطالعه ارزشیابی زیست محیطی محل دفن پسماندهای شهری شهرستان مرند به روش آژانس کنترل آلودگی ایالت مینسوتا امریکا ((MPCA و مقایسه با معیارهای مکانیابی سازمان حفاظت محیط زیست ایران می باشد. شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی واقع شده است. در روش آژانس کنترل آلودگی مینسوتا (MPCA ) از 6 عامل حذف اولیه و 7 عامل حذف ثانویه استفاده شد. باتوجه به عوامل حذف اولیه مانند فاصله از رودخانه و مسیل و تالاب ها و... محل دفن مناسب می باشد. عامل محدود کننده در این روش مربوط به عوامل حذف ثانویه است که باعث حذف محل دفن نمی شود و با عملیات مهندسی قابل رفع است. کیفیت آب های زیرزمینی منطقه در دیاگرام شولر نشان داده شده است. با توجه به آن نشان داده شد که آب چاه های اطراف محل دفن در اثر نفوذ شیرابه آلوده شده و کیفیت آن تغییر داده است. بررسی ها نشان داد که آلودگی آب های زیرزمینی منطقه به دلیل بافت خاک متوسط منطقه و نفوذپذیری سازندهای زمین شناسی می باشد. با توجه به معیارهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور ، محل دفن پسماند شهرستان مرند % 69 مناسب و % 31 نامناسب ارزشیابی شده است. عامل محدودکننده در این روش، فاصله از جاده اصلی، قرارگیری در جهت باد، قرارگیری در مناطق پرجمعیت یا مناطق دارای کاربری‌های دیگر و شرایط اجتماعی و فرهنگی می باشد که دارای شرایط نامناسب است. برای حل معضلات و بهبود وضع مدیریت محل دفن شهرستان مرند، بایستی یک روش دفن بهداشتی جایگزین روش دفن غیربهداشتی و سنتی کنونی گردد. نیز با توجه به پتانسیل منطقه، بهترین شیوه مدیریتی، احداث واحد بیوکمپوست و بازیافت پسماندها در اطراف زمین های محل دفن می باشد.

کلیدواژه ها:

شهرستان مرند- پسماند های شهری- روش های دفن بهداشتی- روش MPCA – معیار های مکانیابی سازمان حفاظت محیط زیست ایران- دیاگرام شولر

نویسندگان

لیدا سیدی فر

دانشجوی دکتری علوم محیط زیست

منیره مجلسی

دانشیاردانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جمشیدی، مژگان، ارزشیابی محل دفن بماند‌های شهر قزوین، پایان‌نامه کارشناسی ...
  • سازمان نقشه‌برداری استان آذربایجان شرقی، نقشه های توپوگرافی مرند، , ...
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی، آمارنامه استان آذربایجان شرقی، , ...
  • اشرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی، 1390، آمار مربوط ...
  • شلتوکی، گلدیس، ارزشیابی محل‌های دفن زباله شهرستان شهریار با مقایسه ...
  • عبدلی، محمدعلی، تدوین شیوه های مناسب دفن بهداشتی، جلد سوم، ...
  • عبدلی محمد علی، سیستم مدیریت مواد جامد شهری و روش ...
  • عمرانی قاسمعلی، مواد زائد جامد، جلد اول، انتشارات علمی دانشگاه ...
  • I9] منوری، مسعود، الگوی ارزیابی اثرات زیست محیطی محل‌های دفن ...
  • منوری، مسعود، درسنامه مکان‌یابی و طراحی محل دفن زباله، دانشگاه ...
  • نمایش کامل مراجع