تعیین پارامترهای زمانی هیدروگراف بر اساس گروه‌ بندی وقایع بارش رواناب (مطالعه موردی: حوضه‌های نکارود، سد کرج و معرف کسیلیان)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 916

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATER02_034

تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1388

چکیده مقاله:

همواره هیدرولوژی جزو علوم مورد توجه انسان بوده و هست، بررسی و مطالعه سیلاب همواره یکی از مهمترین بخش‌های علم هیدرولوژی می‌باشد. متداول‌ترین پارامترهای زمانی مورد استفاده در هیدرولوژی، زمان تمرکز، زمان تأخیر و زمان اوج می‌باشند. در این تحقیق هیدروگراف‌های سیل در حوضه‌های معرف کسیلیان، نکا و سد کرج مورد بررسی قرار گرفته و هر یک از زمان‌های تمرکز، تأخیر و اوج با تجزیه و تحلیل آن‌ها تعیین گردید. پس از تعیین هریک از زمان‌ها میزان تفاوت زمان‌های حاصل از روش‌های تجربی با زمان‌های به دست آمده از روی هیدروگراف مشاهداتی با استفاده از روش‌های انحراف استاندارد و درصد اختلاف، مشخص شد و سپس بهترین روش‌ها برای محاسبه هریک از زمان‌های تمرکز، تأخیر و اوج تعیین گردیده است. سپس میانه زمان تمرکز، اوج و تاخیر در وقایع انتخابی در حوزه نکا بر حسب ساعت بر اساس زمان پایه، میانه زمان تمرکز، اوج و تاخیر در وقایع انتخابی در حوزه نکار برحسب ساعت بر اساس دبی اوج، و همچنین میانه‌های ذکر شده به طور کلی مورد بررسی قرار گرفت تا تعیین گردد که با افزایش هریک از زمان‌های اوج، تاخیر و تمرکز چه تغییری در زمان پایه و دبی اوچ ایجاد می‌گردد و آیا در تمام حوضه‌های ایران با تغییرات مشابه زمانهای سه‌گانه فوق افزایش یا کاهش زمان پایه و دبی اوچ یکسان است یا خیر؟ که با انجام تحقیق این نتیجه حاصل شد که تغییرات افزایشی یا کاهش یکسان در زمانهای سه‌گانه حوزه‌ها، افزایش یا کاهش یکسانی در زمانهای پایه و دبی اوج هیدروگراف‌ها ایجاد نمی‌کند. و نتایج برای هریک از حوضه‌های نکا، کرج و کسیلیان عیناً مشابه هم نیست که این به دلیل عوامل جانبی دیگری است که بر روی هر یک از زمانهای گفته شده تاثیر گذارند از قبیل سایر خصوصیات حوضه‌ها: از قبیل خصوصیات فیزیوگرافی، شیب، جهت، میزان بارش، موقعیت جغرافیایی و... که با این تحقیق مسیری برای سایر محققان جهت بررسی نتیجه حاصل از این موضوع و چگونگی آن آغاز گردیده است.

نویسندگان

مریم ذوالفقاری

دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهر

پرویز گرائی

کارشناس ارشد آبخیزداری، دانشگاه مازندران

زهره خرسندی

دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بشیر گنبد، م. 1384. بررسی پتانسیل تولید سیل در حوضه‌های ...
  • - ضیائی، ح. 1380.اصول مهندسی آبخیزداری، انتشارات دانشگاه امام رضا، ...
  • مهدوی، م. 1378. هیدرولوژی کاربردی، جلد دوم، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • - مهرابی، . 1384. ارزیابی روش‌های تجربی برآورد زمان تمرکز ...
  • محسنی، م.1384 . پهنه بندی خطر سیل با استفاده از ...
  • محمدی گلرنگ، م. بررسی تغییرات پوشش گیاهی حوزه آبخیز سد ...
  • مقدم نیا، ع. 1376. بررسی مقایسه زمان تمرکز، زمان تاخیر، ...
  • Hotchkiss, Rollin H. et.al. 1995.Peak Discharge For Small A g ...
  • -McCuen, R. Wong. Ss.L.and W .J.1984. Estimation Urban Time of ...
  • Maidment, D. 1 996A Study of hydrologic Simulation Models.Term Paper-394K ...
  • French, R. 1974. Experimental examination of rational method for small ...
  • نمایش کامل مراجع