تعیین احتمال وقوع خشکسالی و ترسالی با استفاده از آمار بارندگی سالانه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,499

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED05_160

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1388

چکیده مقاله:

قسمت اعظم ا یران در قلمرو آب و هوای خشک جهان قرار گرفته است . علاوه بر کمبود بارندگ ی، نوسانات شدید بارندگی درمقیاس -های روزانه، فصلی و سالانه ازجمله خصوصیاتی است که موجب عدم اطمینان کافی نسبت به دریافت حداقل بارش مورد نیاز جهت مصارف کشاورزی، تغذیه جریان های سطحی و سفر ههای آب زیر زمینی و مصارف انسانی می شود. با توجه به وجود نوسانات منفی شدید دربارشهای مناطق مختلف کشور، وقوع خشکسالی های ضعیف تا شدید درکشور امری اجتناب ناپذیر محسوب می شود، وقوع این خشکسالیها، اثرات بسیار زیان باری را بر بخشهای کشاورزی و اقتصادی کشور تحمیل میکند. در این م قاله با استفاده از آمار بارندگی های سالانه ایستگاه های مشهد، سبزوار، تربت حیدریه و گناباد در یک دوره آماری 45 تا 55 ساله ، سالها به دسته های خیلی خشک، خشک، متوسط، مرطوب و خیلی مرطوب با توجه به محدوده بارندگی سالانه، تقسیم بندی گردید . سپس فراوانی وقوع و درصد مربوط به هر دسته برای هر یک از ایستگاه ها محاسبه شد و بر اساس آن احتمال وقوع خشکسالی و ترسالی برای هر ایستگاه محاسبه گردید . هدف از این مطالعه تعیین احتمال وقوع خشکسالی و ترسالی برای هر یک از ایستگاه های مشهد، سبزوار، تربتحیدریه و گناباد میباشد.

نویسندگان

مسعود عشقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

نادر نورا

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :