تحلیل منحنی های شدت (سرعت) - مدت- فراوانی بادهای فرساینده ایستگاه نائین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,036

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED07_114

تاریخ نمایه سازی: 23 بهمن 1389

چکیده مقاله:

در مطالعه حاضر به منظور تحلیل نقطه ای باد های فرساینده و یافتن راهی که بتوان تأثیر سرعت و مدت باد را درمناطق حساس به فرسایش بدست آورد، اقدام به ترسیم دسته منحن یهای شدت (سرعت)- مدت- فراوانی بادW-IDFدر ایستگاه نائین گردید. بنابراین از داده های حداکثر سرعت های باد که از نمودا رهای(گراف) ثبت شده توسط دستگاه لامبریخت در ارتفاع 2 متری با طول دوره آماری 15 سال 1985-2001جهت تهیه دسته منحن یهای شدت - مدت- فراوانی استفاده شد. پس از آن استخراج سرع تهای حداکثر ماهانه در پایه زمانی 15، 30 ، 60 و 120 دقیقه از روی این نمودارها با استفاده از رابطه نیمرخ عمودی سرعت باد (معادله وان- کارمن 1) سرعت های حداکثر باد به ارتفاع استاندارد ( 10 متری) تبدیل گردید. جهت تحلیل آماری از دو توزیع دو پارامتری و دو توزیع سه پارامتری که کاربرد بیشتری در تحلیل داده های حداکثر دارند استفاده شد. این توزیع ها شامل؛ توزیع گمبل، گامای دو پارامتری، ویبول و پیرسون نوع سوم هستند. پس از تحلیل آماری، توزیع ویبول از بین توزیع های مذکور بدلیل داشتن کمترین مقدار باقیمانده ها مناسب تشخیص داده شد و مقادیر سرع تهای حداکثر باد در پایه زمانی های مختلف برای دوره های بازگشت 2 ، 5 ، 10 ، 25 ، 50 و 100 سال با استفاده از نرم افزار تحلیل فراوانی 2 پیش بینی گردید. بعد از انتخاب بهترین توزیع و پیش بینی سرع تهای باد برای دور ههای برگشت مورد نظر در پایه زمانی های متفاوت منحنی های W-IDFبه صورت سالانه ترسیم شد. در فرسایش بادی دانستن میزان شدت و سرعت عامل فرساینده و مدت تماس این عامل با سطح خاک بسیار مهم است. توسط این منحن یها می توان مدت تاثیر و تداوم باد بر روی سطح خاک را برای دوره های بازگشت کوتاه و بلند بدست آورد و در برنامه ریزی های مبارزه و پیشگیری با فرسایش بادی از اطلاعات آن سود جست.

کلیدواژه ها:

منحنی های شدت- مدت- فراوانی بادهای فرساینده ایستگاه نائین (W-IDF)تحلیل فراوانی سرعت باد ، توزیع های فراوانی ، سرعت های حداکثر باد

نویسندگان

فرزاد روحانی

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی- دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا رجبی

کارشناس ارشد بیابان زدایی- دانشکده منابع طبیعی- دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (1) بزرگ‌نیا، الف و علیزاده، الف و نقیب‌زاده، م و ...
  • (2) علیزاده، ا.1374، "/صول هیدرولوژی کاربردی "، انتشارات آستان قدس ...
  • (4) مستوفی نژاد، د و فضیلتی، م، 1378، "بارگذاری و ...
  • و 8 اردیبهشت 1390، گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری دانشکده ...
  • (6) Castilo, E., 1988, " Extreme value theory in engineering", ...
  • (8) Essenwanger, O. M., 1959, _ Problem in wind statistic ...
  • (9) Herman, S. A., 2002, _ Offshore wind farms ", ...
  • (10) Kewley, D. y., 1989, _ Low frequency wind - ...
  • (11) Sherlock, R. H. 1951, _ Analyzing winds for frequency ...
  • (12) Simiu, E. & Filliben, J. J., 1979, "Probability distributions ...
  • (13) Tuller, S. E. & Brett A.C., 1984, "The characteristics ...
  • نمایش کامل مراجع