طراحی و تحلیل به کارگیری سیستم پمپ حرارتی زمین گرمایی برای یک ساختمان آموزشی / اداری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,620

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WINDCONF09_002

تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1395

چکیده مقاله:

افزایش مصرف انرژی در دنیا منجر به نگرانی در مورد مسائل زیست محیطی شده است . یکی از زمینه های بزرگ مصرف انرژی ، سیستم های تهویه مطبوع متداول در ساختمان است . به عنوان یک جایگزین مناسب سیستم های تهویه مطبوع متداول ، سیستم های پمپ حرارتی زمین گرمایی در دو دهه اخیر بسیار رایج گردیده اند . در این تحقیق اقدام به طراحی و امکان سنجی فنی و اقتصادی سیستم پمپ حرارتی زمین گرمایی برای ساختمان مکمل دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران گردید. ابتدا با توجه به نقشه ، مشخصات ساختمان و اطلاعات آب و هوایی حاصل از نرم افزار RETScreen ، بارهای سرمایشی و گرمایشی ساختمان مورد نظر با استفاده از نرم افزار eQUEST محاسبه شد . سپس با توجه به مشخصات خاک محل مورد مطالعه و تعیین پارامترهای مورد نیاز پمپ حرارتی زمین گرمایی ، پمپ حرارتی مناسب برای ساختمان طراحی گردید . سپس توسط نرم افزار eQUEST مشخصات فنی پمپ حرارتی زمین گرمایی مورد نیاز شبیه سازی شد. در نهایت توسط روابط اقتصادی و نرم افزار BLCC ، امکان سنجی اقتصادی و ارزیابی زیست محیطی به کارگیری پمپ حرارتی زمین گرمایی و مقایسه آن با سیستم چیلر – بویلر کنونی ساختمان انجام گردید .نتایج این تحقیق نشان داد که می توان از 3 دستگاه پمپ حرارتی مدل WWWG120 هر کدام به ظرفیت Btu/h 125000 با ضریب عملکرد 7/3 و ضریب بهره وری انرژی Btu/W.h3/19 استفاده نمود . همچنین مشخص گردید که با استفاده از پمپ حرارتی زمین گرمایی در این ساختمان می توان به میزان 163,845,454 Rial/yr در مصرف گاز صرفه جویی کرد و تولید دی اکسید کربن را به میزان kg/yr 22,893/72 کاهش داد. با توجه به این که نرخ بازگشت داخلی 10% و مدت زمان بازگشت سرمایه 26 سال می باشد انجام این طرح توجیه اقتصادی ندارد .

کلیدواژه ها:

پمپ حرارتی زمین گرمایی ، امکان سنجی فنی و اقتصادی ، شبیه سازی انرژی در ساختمان ، نرم افزارeQUEST

نویسندگان

آروین مجتهدی صفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی انرژی ، دانشکده محیط زیست و انرژی ، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران

فریده عتابی

دانشیار دانشکده محیط زیست و انرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

آبتین عطایی

استادیار دانشکده محیط زیست و انرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . نرخ تورم سالیانه بر مبنای گزارش بانک مرکزی جمهوری ...
  • Kharesh, Mohamad and Bo Nordel, Potential of Ground Source Heat ...
  • Absorption Chillers _ 1998 , Southern California Gas Company New ...
  • Charoenvisal Konkun, 2008, Energy Performance and Economc Evaluations of the ...
  • Kavanaugh Steve, Kevin Rafferty, 2014, Geothermal Heating and Cooling Design ...
  • نمایش کامل مراجع