بررسی علل ضعف و چالشهای مادران دارای فرزند دانش آموز استثنایی کم توان ذهنی به مهارتهای اجتماعی جهت سبک زندگی سالم وراه حل آن

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 767

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WOMENPISHGIRI01_008

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

داشتن یک کودک با ناتوانی تکاملی ایجاد بحران برای نظام خانواده می کند وجود فرزند معلول ممکن است موجب فشار بر بودجه خانواده که صرف تدارک مراقبت پزشکی،حمل و نقل یا روش های درمانی می شود ،گردد، معهذا در سنینی که می توان کودک بهنجاررا به حال خود گذاشت کودکان عقب مانده هنوز به تسهیلات مراقبت های روزانه نیازدارند ،تدارک این امور برای کودکانی که کنترل رفتارشان مشکل است غیر ممکن می باشد خانواده هایی که از کودک عقب مانده شان در خانه مراقبت می کنند در محاصره مسائل متنوع در همه اشکال و اندازه ها قرار دارند. یک شیوه زندگی سالم باید با محیط اجتماعی خودش سازگار باشد و جز با تصور آن به عنوان مجموعه ای از مداخله های هماهنگ با شیوه زندگی گروه های هدف، احتمال موفقیت برنامه هایش اندک خواهد بود. شیوه زندگی سالم، منبعی ارزشمند برای کاهش شیوع و تأثیر مشکلات بهداشتی و ایمنی، ارتقای سلامت، تطابق با عوامل استرس زای زندگی و بهبود کیفیت زندگی بالاخص برای خانواده های دارای فرزندی با معلولیت ذهنی می باشد با این حال، قانع کردن مردم به این که سلامت یک سرمایه مناسب است و ایجاد انگیزه برای خلق فرهنگی سلامت پرور فرآیندی پیچیده می باشد نقش خانواده در آموزش و شرکت دربرنامه های توانبخشی از اهمیت بسزایی برخوردار است ،بخصوص مادران که اوقات بیشتری را با فرزند معلول ذهنی می گذارند و نادیده انگاشتن خانواده دانش آموز ناتوان کوته نظری است . چرا که می تواند از ثمربخشی تعلیم تربیت بکاهد. ازدلایل ضعف مهارتهای اجتماعی در مادران دارای دانش آموز استثنایی کم توان ذهنی می توان به شرایط اقتصادی،احساس گناه،احساس تقبیح،منشاء پزشکی در اختلال سیستم عصبی نام برد. مهارت های دوستی ، مهارت های گروهی، مهارت های گفتگو و کنار آمدن با مشاجره ها از مهمترین آیتمهای آموزش مهارتهای اجتماعی به مادران دارای دانش آموزکم توان ذهنی نام برد که تاثیر بسزایی در ایجاد بهداشت روانی و در نهایت زندگی سالم خواهد داشت.دراین تحقیق که از نوع کتابخانه ای می باشد ضمن بررسی مسایل فوق به اهمیت نقش روانشناسان ومشاورین مدارس استثنایی جهت تقلیل اثرات مخرب موارد مذکور می پردازیم.

نویسندگان

حسین سراوانی

کارشناس ارشد روانشناسی استثنایی

شهناز شعبانپور

کارشناس پرستاری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مهارت های اجتماعی در ارتباطات میان فردی ناشر : رشد ...
  • روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، سیف نراقی و نادری، انتشارات ...
  • آموزش وپرورش کودکان استثنایی، کرک و گالاگر، ترجمه مجتبی جوادیان، ...
  • اسکودت لتین- جامع سلامت جامع خانواده جلد، 2مترجمین: مهدی نصر ...
  • یوسفی لویه مجید، مداخله های روان شناختی در مورد کودکان ...
  • علیزاده حمید، (1381)، تاثیر فرزند معلول یا ناتوان بر خانواده، ...
  • افروز غلامعلی، (385 1)، مصاحبه و مشاوره با مادران کودکان ...
  • نمایش کامل مراجع