بررسی جریان سیلابهای ورودی به سد مخزنی مارون به منظور ارزیابی حجم کنترل سیلاب و تعیین اثر فعالیت حوضه میانی برپایین دست سد

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,316

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WRM04_622

تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1390

چکیده مقاله:

سدمخزنی مارون با ظرفیتی معادل 1274 میلیون مترمکعب کار کنترل سیلابهای مخرب و تنظیمآب و انرژی برق آبی را بررودخانه مارون در استان خوزستان انجام میدهد حوضه آبریز مورد بحث به لحاظ جغرافیایی در استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان می باشد بررسی کلی رژیم هیدرولوژیکی جریان ورودی به مخزن سد و وقایع سیل هدف اساسی این تحقیق را تشکیل میدهد همچنین این مطالعه سعی می کند تا ضمن ارزیابی نسبی حجم کنترل سیلاب مخزن عملکرد هیدرولوژیکی حوضه میانی را نیز بررسی نماید. بررسی هیدروگرافهای سیلاب ورودی به مخزن در دوره قبل و بعد از احداث سد مخزنی مارون نشان داد که فقط در موارد نادری حجم وقایع سیل از حجم کنترل مخزن تجاور مینماید. بنابراین با بکارگیری پیش بینی های جوی کوتاه مدت که در سالهای اخیر بهبود یافته به راحتی می توان از حجم کنترل سیلاب کاست و آن را برای مقاصد تامین نیازهای آبی و تولید انرژی برق آبی به کارگرفت.

نویسندگان

الهه حسینیان

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

کاظم حمادی

دکتری هیدرولوژی و منابع آب

سیدمحمود کاشفی پور

استاد گروه سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :