بررسی عدم قطعیت های شاخص خشکسالی در دوره های آتی توسط روش های ریز مقیاس نمایی مدلهای گردش عمومی جو(مطالعه موردی: ایستگاه نوژه همدان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 641

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WRM05_234

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

امروزه تغییر اقلیم اثرات سویی بر جنبه زیست محیطی ،اجتماعی و اقتصادی دنی ا داشته است. کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده است، گرمایش جهانی و وقوع خشکسالی های پی در پی از اثرات منفی تغییر اقلیمی است که گریبانگیر کشور ایران بوده است. امروزه می توان با استفاده از مدلهای گردش عمومی جو اثرات تغییرات اقلیمی در دوره های آتی را پیش بینی نمود و برنامه ریزی های لازم جهت تخفیف اثرات تغییرات اقلیمی را انجام داد. در این میان مقادیر پیش بینی شده برای دوره های آتی دارای عدم قطعیت هایی می باشد که بررسی آنها جهت تصمیم گیری های مدیریتی امری ضروری به نظر می رسد. بنابرا ین هدف از تحقیق حاضر بررسی عدم قطعیت های روش های ریزمقیاس نمایی مدلهای گردش عمومی جو در ایستگاه سینوپتیک نوژه می باشد. به این منظور از دو روش ریزمقیاس نمایی تناسبی و LARS-WG جهت پیش بینی پارامترهای دمای کمینه، بیشنه و بارش دوره های آتی به کمک مدل HACM3 و سناریوی A2 استفاده شد.نتایج تحقیق حاضر افزایش دمای کمینه و بیشنه و کاهش بارش را در دوره های آتی به هر دو روش ر یزمقیاس نمایی نشان داد ولی این مقدار افزایش و کاهش در هر دو روش ریزمقیاس نمایی برای دوره های آتی متفاوت بود به طوریکه در روش تناسبی دمای بیشینه و کمینه و بارش بیشتری را نسبت به روش LARS-WG در دوره آتی نشان می داد. در نهایت با استفاده از شاخص خشکسالیSPI اقدام به بررسی خشکسالی در سال های آتی به کمک نتایج دو روش ریزمقیاس نمایی پرداخته شد، نتایج نشان از عدم قطعیت در نتایج شاخص خشکسالی به دو روش ریزمقیاس نمایی داشت به طوریکه نوسانات خشکسالی در روش ریزمقاس نمایی تناسبی بیشتر از LARS-WG بود.

نویسندگان

سمانه پورمحمدی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه یزد

مرتضی خلیلی

کارشناس ارشد مرکز ملی تحقیقات و مطالعات بارورسازی ابرها

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مساح بوانیع. ر. و مرید _ 1384, اثرات تیر قیم ...
  • Duanyang, Chunlei, Dafang, Jianjun, Assessment of the relative role of ...
  • climatechange: The need forland- surface system evaluation improvement, Globaland Planetary ...
  • نمایش کامل مراجع