CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدل سازی هندسی - ژئوتکنیکی توده سنگ های درزه دار به روش آماری در محیط Mathematica (مطالعه موردی، بلوک تکتونیکی II معدن چغارت)

عنوان مقاله: مدل سازی هندسی - ژئوتکنیکی توده سنگ های درزه دار به روش آماری در محیط Mathematica (مطالعه موردی، بلوک تکتونیکی II معدن چغارت)
شناسه ملی مقاله: SMEC05_036
منتشر شده در پنجمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن در سال 1385
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان امینی - دانشجوی کارشناسی استخراج معدن - دانشگاه یزد
مجید قدیرزاده - دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن - دانشگاه آزاد تهران
علیرضا یاراحمدی بافقی - استادیار بخش مهندسی معدن - دانشگاه یزد

خلاصه مقاله:
از آنجا که ناپیوستگی ها به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد ناهمگونی در مناطق مورد مطالعه نقش اساسی در تحلیل های مهندسی زمین شناسی، معدن، نفت و عمران بازی می کند، لذا نیاز به یک نمایه واقعی از هندسه سنگ احساس می گردد که انواع روش های مدل سازی می تواند این نیاز را برای مهندسان برطرف سازد. ناپیوستگی ها توسط پارامترهای هندسی ناشناخته می شوند، نبود اطلاعات کافی و ابهامات ناشناخته در این بحث، اغلب ما را به شبیه سازی یا مدل سازی هندسی وا می دارد. روش های مدل سازی هندسی – ژئوتکنیکی معمولا به سه دسته قطعی، آماری و زمین آماری تقسیم می شوند. در این مقاله روش آماری به عنوان معمول ترین این روش ها مورد توجه قرار گرفته و در محیط نرم افزاری Mathematica اقدام به تهیه برنامه مدل سازی هندسی – ژئوتکنیکی (سه بعدی) توده سنگ های درزه دار (3D Geometrical Modelling) گردیده است. با استفاده از برنامه مدل سازی هندسی – ژئوتکنیکی تهیه شده می توان دسته درزه ها (ناپیوستگی ها) را در یک محدوده مورد نظر به صورت سه بعدی شبیه سازی کرد. مدل سه بعدی تهیه شده اطلاعات کاملی از درزه ها، جانمایی درزه ها در عمق و شکل بلوک های بوجود آمده می دهد. خروجی برنامه اطلاعات مناسبی جهت محاسبه حجم بلوک ها و در ادامه انجام مطالعات دینامیکی بر روی بلوک ها محسوب می شود، که نقش اساسی در مطالعات ژئوتکنیکی و تحلیلی پایداری دیواره های سنگی در پروژه های معدنی و عمرانی دارد. در این مقاله اقدام به مطالعه موردی بر روی بلوک تکتونیکی شماره II معدن چغارت وتهیه مدل هندسی – ژئوتکنیکی آن شده است.

کلمات کلیدی:
ناپیوستگی ، مدل سازی هندسی - ژئوتکنیکی ، روش آماری ، نرم افزار ، سه بعدی ، چغارت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/9753/