CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه الگوی روابط ساختاری بر اساس مدیریت شایستگی و رفتارسازمانی مثبت گرا در مراکز درمانی-آموزشی شهر کرمانشاه

عنوان مقاله: ارائه الگوی روابط ساختاری بر اساس مدیریت شایستگی و رفتارسازمانی مثبت گرا در مراکز درمانی-آموزشی شهر کرمانشاه
شناسه ملی مقاله: JR_SCARE-13-2_010
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرامرز ملکیان - عضوهیات علمی دانشگاه آزاداسلامی کرمانشاه
زینب فرجی گلیانه - دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی ، گروه علوم تربیتی ، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران.
مریم اسلام پناه - گروه علوم تربیتی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
الهام کاویانی - گروه علوم تربیتی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف:پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی روابط ساختاری بر اساس مدیریت شایستگی و رفتارسازمانی مثبت گرا در مراکز درمانی-آموزشی شهر کرمانشاه انجام گرفت.روش:روش این پژوهش از لحاظ هدف، توسعه­ای و کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده­ها، به روش آمیخته (کمی-کیفی) از نوع طرح اکتشافی متوالی بود که در سه مرحله اصلی انجام گرفت. در مرحله اول (مشاهده اسناد) جهت دسترسی جامع و دقیق به ابعاد و ویژگی­های مدیریت شایستگی با مطالعه اسناد معتبر و مرتبط در این حوزه انجام گرفت. در مرحله دوم با استفاده از مصاحبه­های عمیق به بررسی دقیق­تر ابعاد و ویژگی­های به دست آمده از مرحله اول و دستیابی به نشانگرهای جدیدی در رابطه با مدیریت شایستگی پرداخته شد،روش نمونه­گیری در این مرحله هدفمند و حجم نمونه ۱۲ نفر بود. مرحله سوم پژوهش مشتمل بر اجرای۳۴۲ پرسشنامه محقق ساخته دربرگیرنده ابعاد شایستگی های مدیریتی برمبنای یافته های مرحله کیفی و اجرای پرسشنامه رفتار سازمانی مثبت انجام گرفت.جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، t تک نمونه ای ومدل معادلات ساختاری استفاده شد مراحل یک و دو با استفاده از نسخه ۱۱ نرم افزار ­MaxQDA تحلیل گردیدند.یافته ها:یافته های پژوهش نشان داد که مدیریت شایستگی شامل دو بعد شایستگی­های پیش­برنده شغلی (با ۵ زیرمولفه­ی: شایستگی اجرایی، شایستگی ارتباطی، شایستگی توسعه­ای، شایستگی تیمی و شایستگی دانشی) و شایستگی­های تعادلی (با ۵ زیرمولفه­ی: شایستگی نگرشی، شایستگی شخصیتی، شایستگی کنترلی و شایستگی عمومی) رابطه معنی داری با رفتار سازمانی مثبت گرا دارند.نتیجه گیری: براساس نتایج تحلیل مسیر،مدیریت شایستگی ، شایستگی­های پیش­برنده و شایستگی­های تعادلی بر رفتار سازمانی مثبت­گرا و ابعاد آن شامل خودکارآمدی، امیدواری، تاب­آوری و  خوش بینی تاثیر دارد. لذاپیشنهاد می شوددرراستای افزایش رفتار سازمانی مثبت و توسعه و تقویت سرمایه های انسانی و حصول به چشم انداز، ماموریت و ارزش های محوری سازمان، اقدام مناسب بعمل آید.

کلمات کلیدی:
رفتار سازمانی مثبت گرا, روابط ساختاری, مدیریت شایستگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1281815/