CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش آموزش های فنی و حرفه ای در اشتغال زایی زنان روستایی با استفاده از نظریه بنیانی (روستای چقاماران بی ابر استان کرمانشاه)

عنوان مقاله: نقش آموزش های فنی و حرفه ای در اشتغال زایی زنان روستایی با استفاده از نظریه بنیانی (روستای چقاماران بی ابر استان کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: JR_JEA-8-16_012
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سارا حاجی علیانی - Agricultural Extension and Education, Razi University
عبدالحمید پاپزن - Agricultural Extension and Education, Razi University

خلاصه مقاله:
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: آموزش فنی و حرفه­ای به عنوان یک جزء اجتناب ­ناپذیر از سرمایه­ های فکری در تقویت دانش، مهارت و نگرش نقش گسترده دارد، چراکه آموزش­ های فنی وحرفه ­ای و مهارت ها ضمن برآوردن نیاز منابع انسانی و ارتقای فراگیران آنها، در جهت اشتغال زایی و به کارگیری نیروهای ماهر گام بر می­ دارد. در این راستا هدف این مقاله ارزیابی نقش آموزش ­های فنی حرفه ­ای در اشتغال ­زایی زنان روستایی می ­باشد. از این رو آموزش­ های فنی و حرفه ­ای نقش مهمی در تشکیل سرمایه ی انسانی از طریق تربیت نیروهای ماهر مورد نیاز بازار کار ایفا می کنند. مواد و روش ­ها:  در این زمینه با بهره گیری از پارادایم کیفی و نظریه بنیانی در این پژوهش به مطالعه ­ی نقش آموزش­ های فنی و حرفه­ای در روستای چقاماران بی ابر، در استان کرمانشاه پرداخته شد. گردآوری اطلاعات ازطریق مصاحبه­ ی عمیق، نیمه ساختارمند، گروه متمرکز، مراجعات و تماس های مکرر صورت گرفت. نمونه­ گیری از نوع هدفمند و به روش گلوله برفی است.  یافته­ ها: نتایج نشان داد که، آموزش ­های فنی و حرفه­ ای  منجر به تغییر سطح دانش و آگاهی­ های شغلی آنها، تغییر در سطح شایستگی و مهارت حرفه­ ای، تغییر نگرش آنان به کار و شغل خانگی و جایگاه خود و خانواده و شغل شان در جامعه شد. همچنین، سطح بهره وری شغلی آنها را تحت تاثیر قرارداده و بهبود کسب و کار نقطه ی آغازی بر بهبود زندگی کاری زنان و در نتیجه، بهبود معیشت و کیفیت زندگی اقتصادی ناشی از  سطح برخورداری آنان از منابع و فرصت­ های آنها خواهد بود. نتیجه­ گیری: بنابراین نتیجه می­شود که آموزش های فنی وحرفه ­ای در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر مورد نیاز جوامع نقشی گسترده و انکارناپذیر دارد و موجبات رشد تحولات سریع در صحنه علوم و فن آوری در جامعه و بخصوص قشر زنان می شود.  

کلمات کلیدی:
Basic Theory, Education, Rural Women, Technical and Vocational, آموزش, فنی و حرفه ای, اشتغال زایی, زنان روستایی, تئوری بنیانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1431231/