CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ترجمه و روان سنجی نسخه ایرانی پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری (PSRI)

عنوان مقاله: ترجمه و روان سنجی نسخه ایرانی پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری (PSRI)
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-25-8_006
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید حسینی تشنیزی - استادیار آمار زیستی، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
نسیبه روزبه - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات سلامت مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
فاطمه دبیری - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات سلامت مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
گیتی ازگلی - دانشیار گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
شیوا علیزاده - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات سلامت مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

خلاصه مقاله:
 مقدمه: فعالیت جنسی در دوران بارداری، به علت تغییرات هورمونی و جسمانی زن باردار تغییر می کند که این امر موجب شیوع بیشتر اختلال عملکرد جنسی در بارداری می گردد. ارزیابی عملکرد جنسی با ابزارهای خاص برای تعیین اختلالات جنسی در دوران بارداری لازم است. پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری، یکی از این ابزارهای مورد استفاده می باشد. مطالعه حاضر با هدف ترجمه و تعیین ویژگی های روان سنجی و اعتباریابی پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع همبستگی در سال ۱۴۰۰ با هدف ترجمه، روان­سنجی و اعتباریابی پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری (PSRI)، با روش برگشتی از انگلیسی به فارسی ترجمه شد. پس از اخذ نظرات کارشناسان و مادران باردار، در ابتدا روایی صوری و محتوای پرسشنامه به صورت کیفی تعیین گردید. سپس نسخه نهایی پرسشنامه توسط ۲۶۰ زن باردار شهر رشت به صورت نمونه گیری در دسترس تکمیل گردید. پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ، همبستگی درون طبقه ای بررسی شد. اعتبار و روایی سازه پرسشنامه، با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار AMOS و سایر تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ­ها: همبستگی درون طبقه ای برای هر مقیاس بین ۶۰۲/۰ تا ۹۰۲/۰ نشان داده شد. همچنین بین هر زیرمقیاس و نمره کل پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری همبستگی متوسط تا زیاد وجود داشت. تمام شاخص های نیکویی نشان دادند تمامی زیرمقیاس های این پرسشنامه برای اندازه گیری فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری مناسب هستند. نتیجه ­گیری: نتایج روان­سنجی پرسشنامه فعالیت و پاسخ جنسی در بارداری، نشان دهنده پایایی و اعتبار بالای این مقیاس و امکان استفاده از این ابزار در ایران است. 

کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی: اعتبار, بارداری, پاسخ جنسی, پایایی, روان­سنجی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1553684/