CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین جامعه شناختی تنگناها و مشکلات مشارکت سیاسی بازاریان در دوره اعتدال

عنوان مقاله: تبیین جامعه شناختی تنگناها و مشکلات مشارکت سیاسی بازاریان در دوره اعتدال
شناسه ملی مقاله: JR_IPES-4-2_009
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا غلامی زرنه - دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
ابراهیم متقی - استاد روابط بین الملل، گروه علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
جلال الدین رفیع فر - استاد مردم شناسی/ انسان شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، گروه جامعه شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
علی بقایی سرابی - ستادیار جامعه شناسی، گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مشارکت سیاسی افراد در هر جامعه ای، از مهم ترین و تاثیرگذارترین عوامل در رسیدن به دموکراسی و توسعه سیاسی و اجتماعی محسوب می شود. نیاز به مشارکت و هم فکری اعضای جامعه و نیز احساس تعلق و اعتماد به حاکمیت، از ملزومات دوسویه در جوامع پیشرفته و مردم سالار است. این پژوهش با هدف تبیین جامعه شناختی تنگناها و مشکلات مشارکت سیاسی بازاریان در دوره اعتدال با روش نظریه داده بنیاد به دنبال شناسایی شاخص های این مشارکت است. داده های پژوهش، از بین ۱۶ مصاحبه نیمه ساختاریافته به دست آمده است. مشارکت کنندگان به صورت هدفمند از میان بازاریان تهران انتخاب و تعداد نمونه ها با توجه به رسیدن به اشباع مفهومی مشخص شد. تجزیه وتحلیل داده های این پژوهش با کدگذاری انجام شده است. طی مراحل کدگذاری، داده ها ابتدا خرد و سپس دوباره باهم مرتبط می شوند. در این تحقیق از مجموع ۸۳۷ داده خام، ۳۸۷ مفهوم از داده های اولیه استخراج شده که از میان آن مفاهیم ۵۸ خرده مقوله و ۱۷ مقوله به دست آمده است. درنهایت مفهوم محوری «بی اعتمادی تدریجی» به عنوان پدیده اصلی که بقیه مقولات را پوشش می داد، انتخاب شد. نتایج این پژوهش نشان داد مهم ترین عامل در عدم مشارکت یا بی تفاوتی سیاسی اجتماعی مشارکت کنندگان پژوهش، از دست رفتن تدریجی اعتماد آنها به حاکمان سیاسی و باور به بی تاثیری و صوری بودن مشارکت و نقش سیاسی خود است.

کلمات کلیدی:
مشارکت سیاسی, بازاریان, اعتدال, نظریه داده بنیاد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1608077/