CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل عوامل سازمانی موثر بر موفقیت نوآوری باز در زیست بوم کسب وکارهای دیجیتالی ایران

عنوان مقاله: ارائه مدل عوامل سازمانی موثر بر موفقیت نوآوری باز در زیست بوم کسب وکارهای دیجیتالی ایران
شناسه ملی مقاله: JR_JTDM-10-2_002
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

عرفان حاجی آخوندی - دکتری مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
غلام رضا هاشم زاده خوراسگانی - عضو هیئت علمی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
علیرضا بوشهری - عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و فناوری های نرم، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
درسال های اخیر، پارادایم «نوآوری باز» به شدت مورد توجه شرکت های نوآور قرارگرفته و استفاده از راهکارهای آن همچون سرمایه گذاری خطرپذیر و جمع سپاری، تبدیل به بخشی از مدل کسب وکار چنین شرکت هایی شده است. اما موفقیت این  کسب وکارها در نوآوری باز، نیازمند توجه به عواملی است که یک سازمان را به ­سوی موفقیت در پیاده سازی این نوع از نوآوری رهنمون می سازد. با­این­ وجود، توجه کمی در پیشینه تحقیق به ویژه در ایران به عوامل سازمانی موثر بر موفقیت کسب وکارهای دیجیتالی در نوآوری باز شده است . از این رو مطالعه حاضر قصد دارد تا با اجرای یک مطالعه میدانی در زیست­ بوم کسب وکارهای دیجیتالی، مهم ترین عوامل موثر سازمانی بر موفقیت نوآوری باز در این کسب وکارها را شناسایی کند . بدین منظور پس از مرور جامع پیشینه ی تحقیق و شناسایی اولیه عوامل موثر، پیمایشی در میان کسب وکارهای دیجیتالی و صاحب نظران این حوزه اجرا شد و داده های حاصل با استفاده از روش های تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل عامل تاییدی مورد تجزیه ­و­تحلیل قرار گرفتند . یافته های تحقیق نشان می دهد که مدل کسب وکار، هوشمندی کسب وکار، فرایندهای داخلی و مدیریتی و شبکه سازی، به عنوان عوامل سازمانی، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر موفقیت نوآوری باز در زیست ­بوم کسب وکارهای دیجیتالی دارند.

کلمات کلیدی:
جمع سپاری, راهبرد, واسطه های نوآوری, تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1645381/