CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل اثرات ناشی از مدیریت دولتی نوین بر توسعه کالبدی سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی : استان چهارمحال و بختیاری ، شهرستان شهرکرد)

عنوان مقاله: تحلیل اثرات ناشی از مدیریت دولتی نوین بر توسعه کالبدی سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی : استان چهارمحال و بختیاری ، شهرستان شهرکرد)
شناسه ملی مقاله: ICMBA02_432
منتشر شده در دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدرامین غفاری - دانشیارگروه جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نورتهران ایران
جعفر گنجعلی - مربی گروه جغرافیادانشگاه پیام نورتهران ایران

خلاصه مقاله:
توسعه پایدار کشور وابسته به توسعه بخش های مختلف به صورت هم زمان و هم سو می باشد توجه همزمان به ساختارهای شهری -روستایی می تواند تاثیر پایداری بر توسعه فراشمول جامعه ایجاد نماید.یکی از ابعاد توسعه روستایی توجه به توسعه کالبدی سکونتگاه های روستایی است که این پژوهش در پی تحلیل بازخوردها و اثرات ناشی از مدیریت دولتی بر این بخش از توسعه سکونتگاههای روستایی می باشد. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و جامعه آماری این تحقیق مشتمل بر مدیران، مسئولین ، اعضای شورای اسلامی سکونتگاههای روستایی واقع در قلمرو تحقیق و افراد مطلع در استانداری و فرمانداری شهرستان به تعداد ۱۴۰ نفر می باشند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان و به شیوه تصادفی طبقه بندی شده به تعداد ۱۰۵نفر انتخاب شده.. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه مدیریت دولتی نوین و توسعه ی کالبدی سکونتگاههای روستایی به ترتیب با ۳۵ و ۱۰ پرسش بوده است .به منظور سنجش روایی و پایایی و نیز تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار اسمارت پی الاس استفاده گردیده و روایی همگرا و روایی واگرا در پژوهش حاضر مورد تایید قرار گرفته است . برای سنجش پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده گردیده و پس از آن پایایی مرکب به عنوان تکمیل اعتبار پرسشنامه انجام گرفته است . نتایج نشان می دهد که مقادیر پایایی پرسشنامه تحقیق برابر با ۸۰۶/۰ می باشد که مورد تایید می باشد. همچنین نتایج نهایی حاصل از یافته های تحقیق نشان می دهد که خصوصی سازی و کوچک سازی اثر چندانی بر توسعه کالبدی سکونتگاههای روستایی نداشته است ، در همین حال تمرکززدایی ، مدیریت گرایی و دیوانسالاری زدایی بعنوان پارامترهای مثبت و تاثیر گذار بر توسعه کالبدی سکونتگاه های روستایی قلمرو تحقیق مورد تایید قرار گرفته اند. در مجموع با توجه به بارهای عاملی به دست آمده بیشترین تاثیر مربوط به مدیریت گرایی بوده است .

کلمات کلیدی:
مدیریت دولتی نوین ، سکونتگاههای روستایی ، خصوصی سازی ، دیوان سالاری ، کوچک سازی ، تمرکز زدایی .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1712651/