CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین توانمندسازی روانشناختی با کارآفرینی سازمانی در مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان (به طور موردی بیمارستان حکیم جرجانی گرگان و خاتم الانبیاء شهرستان گنبد کاووس)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین توانمندسازی روانشناختی با کارآفرینی سازمانی در مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان (به طور موردی بیمارستان حکیم جرجانی گرگان و خاتم الانبیاء شهرستان گنبد کاووس)
شناسه ملی مقاله: CMMS02_408
منتشر شده در دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد قلی زاده - کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول
محمدباقر گرجی - استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول

خلاصه مقاله:
در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین توانمندسازی روانشناختی با کارآفرینی سازمانی در کارکنان مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان پرداخته شده است. در این راستا توانمندسازی روانشناختی بر مبنای الگوی اسپریتزر و کارآفرینی سازمانی برمبنای الگوی لئونیداس واسیلیس مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مدیریت درمان استان گلستان )به طور موردی بیمارستان حکیم جرجانی شهرستان گرگان و بیمارستان خاتم الانبیاء شهرستان گنبد کاووس( به تعداد 950 نفر می باشند.با توجه به اینکهحجم جامعه 950 نفراست، حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان 274 نفر می باشد، اما چون همیشه این احتمال وجوددارد که نمونه ها به پرسش ها پاسخ ندهندو یا اینکه بعضی ازپرسشنامه ها برگشت داده نشود، حجم نمونه را 20 درصد بیش تر می گیریم. تعداد پرسش نامه های توزیع شده 400 عدد بوده و میزان پرسشنامه های تکمیل شده توسط کارکنان 300 عدد می باشد، بنابراین مبنای نمونه تعداد 300 نفردر نظرگرفته شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی و همبستگی می باشد. برای گردآوری اطلاعات در خصوص نگرش کارکنان نسبت توانمندسازی روانشناختی و کارآفرینی سازمانی از دو پرسشنامه استفاده گردید که برای تعیین پایایی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ )پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی 841٪ وپرسشنامه کارآفرینی سازمانی 875٪ و برای تعیین روایی پرسشنامه، از روایی محتوایی استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، در سطح آمار توصیفی از شاخص هایی نظیر فراوانی و درصد و رسم جداول و نمودارها و در سطح آمار استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است.نتایج حاصل از تحقیق به شرح زیر می باشد:بین تاثیرداشتن درشغل و کارآفرینی سازمانی رابطه وجود دارد.2 بین استقلال درشغل و کارآفرینی سازمانی رابطه وجود دارد.3-بین شایستگی درشغل و کارآفرینی سازمانی رابطه وجود دارد.4-بین معنا داشتن شغل و کارآفرینی سازمانی رابطه وجود دارد. و همچنین در مورد فرضیه اصلی این نتیجه بدست آمد که بین فرهنگ سازمانی و توانمندسازی روانشناختی کارکنان مدیریت درمان تامین اجتماعی استان رابطه معنی داری وجود دارد.

کلمات کلیدی:
توانمندسازی روانشناختی، کارآفرینی سازمانی، استقلال درشغل، شایستگی درشغل، مدیریت درمان تامین اجتماعی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/231630/