CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکان یابی بهینه اماکن تفریحی و ا قامتی جهت دستیابی به توسعه پایدار گردشگری با استفاده از روش AHP (مطالعه موردی: شهرستان جلفا)

عنوان مقاله: مکان یابی بهینه اماکن تفریحی و ا قامتی جهت دستیابی به توسعه پایدار گردشگری با استفاده از روش AHP (مطالعه موردی: شهرستان جلفا)
شناسه ملی مقاله: CTHG01_275
منتشر شده در اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

کامران موسی خانی - کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، شهرداری مشهد
غزاله خلیلی - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور مشهد
شهرام اباذرلو - کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زنجان
سمیه محمدپور - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور مشهد

خلاصه مقاله:
توریسم به عنوان صنعتی پردرآمد، به دلیل گسترش تکنولوژی ارتباطات، تدوین قوانین کار و ایجاد امنیت، در وضعیت کنونی جهان از چنان جایگاهی برخوردار گشته است که صرفنظر کردن از مزایای بی شمار آن کاری معقول نیست به طوری که در قرن بیست و یکم، گردشگری به موتور متحرک اقتصاد جهانی تبدیل شد. حال آنچه مطرح می شود همسویی اهداف گردشگری با اهداف و موازین توسعه پایدار است. هدف اساسی از بسط معنایی گردشگری پایدار، ارائه روشهای منطقی در بره گیری از منابع طبیعی و انسانی و م مانعت از به کارگیری غیر علمی این منابع است. یکی از مهمترین راهکارهای بهره مندی از منابع طبیعی و انسانی و بهره برداری علمی و بدون آسیب زدن به محیط زیست، مکانیابی بهینه اماکن تفریحی و اقامتی می باشد. شهرستان جلفا از جمله مناطقی است که با دارا بدن جاذبه های گردشگری مناسب پتانسیل های لازم را جهت جذب گردشگران داشته، اما فقدان وجود اماکن تفریحی و اقامتی مناسب مانعی مهم جهت تحقق این ه دف است. هدف تحقیق حاضر مکان یابی اماکن تفریحی و اقامتی برای این محدوده مطالعاتی می باشد که برای این امر با استفاده از معیارهای (دسترسی به نواحی طبیعی و ا نسان ساخت مستعد توریستی، دسترسی به شبکه ارتباطی، دسترسی به مراکز جمعیتی، حریم گسل ها، دسترسی به رود مرزی ارس، شیب، حریم مسیل ها، جهت شیب، خطوط انتقال نیرو، خطوط انتقال گاز) با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP دست به مکانیابی زده شده است. نتایج تحقیق نشانگر آن است که بهترین مکانها برای استقرار مراکز تفریحی و اقامتی، باید بیشترین دسترسی به مراکز توریستی، دسترسی به شبکه ارتباطی و دسترسی به مراکز جمعیتی را داشته باشد.

کلمات کلیدی:
گردشگری، مکان یابی، توسعه پایدار، شهرستان جلفا، AHP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/248754/