CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اسانس مرزه موتیکا و مرزه باغی در مرحله گلدهی کامل در شرایط مزرعه

عنوان مقاله: بررسی اسانس مرزه موتیکا و مرزه باغی در مرحله گلدهی کامل در شرایط مزرعه
شناسه ملی مقاله: FNCAES01_191
منتشر شده در کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید کارگر - کارشناس ارشد بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان. استهبان، ایران.
اردلان علیزاده - دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان، گروه بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی و گیاهان دارویی. استهبان، ایران.
آنیتا نماینده - دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه علوم باغبانی. شیراز، ایران.

خلاصه مقاله:
جنس Satureja با نام فارسی مرزه، در ایران 16 گونه گیاه علفی یک ساله و چند ساله دارد که 11 گونه از آنها انحصاری هستند. در این پژوهش سرشاخه گلدار مرزه موتیکا و مرزه باغی کاشته شده در سایت گیاهان دارویی واقع در دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان در استان فارس در مرحله گلدهیکامل برداشت شدند. پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه، به روش تقطیر با آب مورد اسانس گیری قرار گرفتند. ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها بااستفاده از دستگاه کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی ) GC/MS ( محاسبه و اندیس بازداری مورد شناسایی قرار گرفت. چهل ترکیب در گیاه دارویی مرزه موتیکا شناسایی شد که در مجموع99/84%اسانس را تشکیل دادند و به ترتیب میزان اجزاء عبارت است از آلفا ترپینن2/65درصد پاراسیمن6/91درصد ، گاما - ترپینن 14/23درصد کارواکرول متیل اتر 2/49درصد تیمول 33/32درصد کارواکرول 31/67درصد می باشند بیست و هشت ترکیب دراسانس گیاه دارویی مرزه باغی شناسایی شد که در مجموع98/87 درصد اسانس را تشکیل میدادند. ترکیبات عمده به ترتیب میزان اجزاء عبارت است از آلفا ترپینن2/42درصد پاراسیمن 5/47درصد، گاما - ترپینن 26/37درصد و کارواکرول 54/73درصد بودند

کلمات کلیدی:
مرزه باغی، مرزه موتیکا، اسانس، کارواکرول، ترکیبات تشکیل دهنده، تیمول

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/250477/