CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تأثیر کیفیت معماری منظر پردیس دانشگاهی بر کاربرد آموزشی آن (تحلیل کارکردی نظریه بازسازی تمرکز ذهنی و مطالعه دانشجویان در فضای باز)

عنوان مقاله: تأثیر کیفیت معماری منظر پردیس دانشگاهی بر کاربرد آموزشی آن (تحلیل کارکردی نظریه بازسازی تمرکز ذهنی و مطالعه دانشجویان در فضای باز)
شناسه ملی مقاله: JR_BAGH-8-18_005
منتشر شده در شماره 18 دوره 8 فصل پاییز در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی شرقی - پژوهشگر دکتری معماری، دانشگاه پوترا، مالزی.. مدرس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،تهران، ایران

خلاصه مقاله:
به دنبال گسترش مؤسسات آموزش عالی در کشور برای پاسخ گویی به نیاز جوانان در سال های اخیر، مؤسسات آموزش عالی فراوانی در ساختما ن های بسته و فاقد فضاهای باز به وجود آمده ، که هدف اصلی از این ایجاد، گسترش کمی مکان های بسته آموزشی بوده است. در حال حاضر نیاز فوق متعادل شده و زمان مناسبی است تا به اهمیت بررسی و تحقیق پیرامون تأثیر فضاهای باز سایت های دانشگاهی بر ارتقای کیفیت آموزش پرداخته شود. هدف این پژوهش، بازخوانی نظریه های طراحی منظر، به خصوص نظریه بازسازی تمرکز ذهنی و مقایسه تطبیقی مؤلفه های آن در برخی از پردیس های دانشگاهی موجود شهر تهران است؛ که در این مقاله پژوهش فوق بر محیط و منظر دانشگاه شهید رجایی تهران متمرکز است. در این تحقیق از عکس های تهیه شده صحنه های منظر دانشگاه شهید رجائی، در تشریح مؤلفه های نظریه بازسازی تمرکز ذهنی استفاده و در ماتریسی به نام «طراحی و مطلوبیت » ارایه شد ه است که خود مبین کیفیت منظر مشاهده شده است. عکس های منتخب به همراه درجه بندی آنها در ماتریس طراحی و مطلوبیت در نقشه سایت بیانگر شدت و ضعف طراحی منظر در تهیه آنها است و راهنمای کاربردی مناسبی برای بهبود وضع موجود و یا طرح های آینده است. نهایتاً اینکه، یافتن مؤلفه هایی برای ارتقای دانش طراحی و مدیریت منظر در سایت های دانشگاهی، به گونه ای که موجب بهبود کیفیت آموزش محوری محیط های باز پردیس های دانشگاهی شود؛ هدف نهایی این پژوهش است.

کلمات کلیدی:
معماری منظر، پردیس های دانشگاهی، تئوری بازسازی تمرکز ذهنی، ماتریس طراحی و مطلوبیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/302210/