CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی روند ماهانه خشکسالی هیدرولوژیکی با استفاده از شاخص ذخیره آبهای سطحی (مورد مطالعه: حوضه آبریز بالادست سد زاینده رود)

عنوان مقاله: بررسی روند ماهانه خشکسالی هیدرولوژیکی با استفاده از شاخص ذخیره آبهای سطحی (مورد مطالعه: حوضه آبریز بالادست سد زاینده رود)
شناسه ملی مقاله: NCDCC01_022
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی خشکسالی و تغییر اقلیم در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید بابایی - دانشجوی رشته مهندسی منابع آب دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران
عبدالنبی عبده کلاهچی - استادیار مرکز تحقیقات کم آبی و خشسالی

خلاصه مقاله:
استفاده از معرف های هواشناسی و به خصوص بارندگی از دیر باز برای پایش خشکسالی استفاده شده و روش های زیادی بر اساس آن ارائه شدهاست. علاوه بر آ نها، معر فهای هیدرولوژیکی نیز می توانند نقش مهمی در شناسایی خشکسالی و تر سالی داشته باشند. در صورتیکهخشکسالی هواشناسی مدت زیادی ادامه پیدا کند منجر به وقوع خشکسال یهای هیدرولوژیکی و زراعی میشود. این تحقیق بر اساس آمارهایدر (SWSI) موجود در یک دوره 33 ساله به بررسی خشکسالیهای رخ داده با استفاده از شاخص هیدرولوژیکی نمایه ذخیره آب های سطحیدر تشخیص زمان شروع، خاتمه و تداوم خشکسالی، SWSI حوضه بالادست سد زاینده رود پرداخته است. نتایج ضمن تایید قابلیت های شاخص8 دوره خشکسالی را با تداوم های مختلف نشان داد. بهنظر میرسد، استفاده از معرف های هیدرولوژیکی بدلیل اثر پذیری مستقیم آن ها از سوءمدیریت در مصرف آب، بتنواند معیارهایی ایده ال برای مدیران در تصمیمگیری ها باشند

کلمات کلیدی:
حوضه آبریز زایندهرود،(SWSI) خشکسالی هیدرولوژیکی، نمایه ذخیره آبهای سطحی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/309051/