CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی مطلوبیت تناسبات ایوان در خانه های بومی اقلیم گرم و مرطوب قشم بر اساس شاخص های زیست اقلیم انسانی (با تا کید بر شاخص های بیکر و ترجونگ)

عنوان مقاله: ارزیابی مطلوبیت تناسبات ایوان در خانه های بومی اقلیم گرم و مرطوب قشم بر اساس شاخص های زیست اقلیم انسانی (با تا کید بر شاخص های بیکر و ترجونگ)
شناسه ملی مقاله: ICSAU02_0826
منتشر شده در دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه طباطبائی ملاذی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،
الهه قبادی ساکی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،
ژاله صابرنژاد - استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

خلاصه مقاله:
یکی از اصول طراحی اقلیمی در مناطق سواحل شمالی خلیج فارس، محافظت از جداره ها در برابر تابش مستقیم می باشد تا بدین ترتیب از میزان گرمای جذب شده توسط جداره ها کاشته شده و شرایط آسایش زیست اقلیم انسانی فراهم شود. از این رو این پژوهش در پی آن است تا ابتدا بررسی شاخص های اسایش زیست اقلیمی ترجونگ و بیکر در این منطقه، دوره زمانی که در آن باید مانع تابش بر جداره ها شده تعیین گردد. بر این اساس مشاهده گشت در ماه های خرداد، تیر، مرداد و شهریور، وضعیت زیست اقلیمی در نامطلوب ترین شرایط بوده و محافظت از جداره ها در برابر تابش ضروری می باشد. در گام بعد با استفاده از روابط ریاضی، تناسبات مناسب بین ارتفاع و عمق سایبان، برای جهت گیری های متفاوت محاسبه شده. در نهایت نیز به منظور ارزیابی مطلوبیت تناسبات موجود در خانه های بومی، تناسبات در 10 نمونه ایوان استخراج و مورد ارزیابی قرار گرفته است. با بررسی نمونه ها، مشاهده شد عمق ایوان در 9 نمونه از 10 نمونه بومی کورد بررسی، با عمق مطلوب مستخرج از بررسی شرایط اقلیمی مطابقت دارند.

کلمات کلیدی:
ایوان، اقلیم گرم و مرطوب، قشم، ترجونگ، بیکر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/353503/