CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تجزیه و تحلیل سود هر سهم ، سود تقسیمی ،اهرام مالی و عملیاتی و ارتباط آنها با محتوای بازده سهام (در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران)

عنوان مقاله: تجزیه و تحلیل سود هر سهم ، سود تقسیمی ،اهرام مالی و عملیاتی و ارتباط آنها با محتوای بازده سهام (در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران)
شناسه ملی مقاله: ICEMSS01_215
منتشر شده در کنفرانس بین المللی اقتصاد مدیریت و علوم اجتماعی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابوذر گرکویی - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت مالی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم ،گروه مدیریت مالی ،ایران
عبدالله لاوری نیاد - استادیار گروه جغرافیا ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد جناح،گروه جغرافیا ،ایران

خلاصه مقاله:
در دنیای کنونی جایگاه سرمایه گذاری در شرکت های بورسی در کشورها نقش تعیین کننده ای دارد و هدف مدیران و سرمایه گذاران از سرمایه گذاری، به حداکثر رساندن ثروت سرمایه گذاران می باشد . این حداکثر شدن ثروت خود را در قالب بازدهنشان می دهد یعنی سرمایه سهامداران زمانی افزایش می یابد که بتوانند بازده بیشتری را بدست آورند. عوامل مختلفی بر روی بازده شرکت ها تاثیر گذار می باشند که از مهمترین این عوامل می توان به سود هر سهم ، سود تقسیمی ، درجه اهرم مالی ودرجه اهرم عملیاتی اشاره کرد. هدف اصلی این تحقیق بررسی محتوای اطلاعاتی است که نرخ رشد این متغیرها نسبت به بازده- ایجاد می کند. برای انجام این کار داده ها از یک نمونه 185 تای از شرکت های بورس اوراق بهادار تهران برای دوره ( 1388 1391 ) گردآوری شدند. ونرخ رشد این متغیرها را در دوره های یک، دو و سه ساله بدست آوردیم سپس با استفاده از آزمونT، به مقایسه میانگین دو جامعه پرداختیم. و برای نشان دادن محتوای اطلاعاتی که نرخ رشد متغیرها به عنوان اطلاعات مکمل ایجاد می کنند از الگوی آچیسون و سانبورن استفاده کردیم. نتایج بیانگر آن شد که سود هر سهم و سود تقسیمی برای دوره های طولانی و کوتاه مدت دارای محتوای اطلاعاتی نسبت به بازده می باشد. درجه اهرم عملیاتی برای دوره های بیشتر ازیکسال نسبت به بازده دارای محتوای اطلاعاتی می باشد. درجه اهرم مالی برای دوره های یک تا سه ساله دارای محتوای اطلاعاتی نمی باشد ولی برای دوره های بیشتر از سه سال دارای محتوای اطلاعاتی می باشد. این در حالی است که وقتی نرخ رشد متغیر ها در الگوی آچیسون و سانبورن قرار می گیرد فقط در بعضی مواقع محتوای اطلاعاتی ایجاد می کنند

کلمات کلیدی:
درجه اهرم مالی، درجه اهرم عملیاتی، سود تقسیمی، سود هر سهم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/388248/