CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی جریان ترافیک و ارایه راهکارهایی برای کنترل ورفع موانع آن به کمک شبیه سازی در کمک نرم افزار GIS (نمونه موردی خیابان امام خمینی سیرجان)

عنوان مقاله: بررسی جریان ترافیک و ارایه راهکارهایی برای کنترل ورفع موانع آن به کمک شبیه سازی در کمک نرم افزار GIS (نمونه موردی خیابان امام خمینی سیرجان)
شناسه ملی مقاله: UMCONF01_009
منتشر شده در اولین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

عذرا محمودآبادی - دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه طراحی شهری ، دانشگاه علوم و تحقیقات سیرجان ، سیرجان ، ایران

خلاصه مقاله:
معابر از زیرساخت های اصلی در سیستم حمل و نقل ترافیک بوده و هر معبر دارای جایگاه و عملکرد خاصی در ساختار شبکه معابر می باشد. گسترش روزافزون اتومبیل و عدم توسعه متوازن شهر باعث شده تا معابر شهری پاسخگوی نیازهای ترافیکی نباشد.شهر سیرجان نیز از این امر مستثنی نبوده و معابر مرکزی شهر سیرجان نیز با توجه به سلسله مراتب عملکردی نتوانسته نقش ترافیکی خود را به خوبی ایفا کند. موضوع ترافیک جدای از موضوعات تخصصی شهری، امروزه به عنوان یک پدیده و مسئله شهری نقش بسیار حساس و مهمی در کیفیت زیرساختی یک شهر ایفا مینماید . به همین دلیل از مهمترین حوزههایی که مدیریت شهری بویژه در شهرها درگیر آن است، حوزه ترافیک ( عبورو مرور) است. این مسأله بدان حد اهمیت دارد که برنامه ریزی برای آن جزء اقدامات اصلی شهرداری هاست و برنامه ی بهبود عبور و مرور شهرها یکی ازهشت برنامه ی تشکیل دهنده وظیفه ی عمران شهری است و همچنین برنامه های بهبود ترافیک شهری و حمل و نقل شهری هر دو جز هشت برنامه ی دیگری هستند که وظیفه خدمات شهری را تشکیل میدهند . (بهرامی .1378) شهر سیرجان نیز به دلیل عدم توزیع مناسب امکانات و فعالیت ها در سطح شهر، عدم تناسب عرض خیابانها با حجم وسایط نقلیه درون شهری، جمعیت و نوع بافت شهری، از آسیبهای ترافیک در امان نبوده و مردم را با مشکلات زیادی روبرو کرده است . مشکلات مرتبط با امر جابجایی در داخل این محدوده شهری آشکارا در زندگی روزمره اکثریت شهروندان خودنمایی می کنند.نتایج نشان می دهد براساس اولویت بندی معیارها خیابان امام خمینی سیرجان بالاترین رتبه از نظر ترافیک شهری دارا می باشد و در نهایت موقعیت مسیر مورد مطالعه در محیط GIS نمایش داده می شود .عدم توجه دقیق به مسئله ترافیک شهر سیرجان در چند ساله اخیر این شهر را با مشکلات ترافیکی روبرو کرده است. به دلیل اهمیت موضوع، در این پژوهش به بررسی ترافیک و ارایه راهکاری جهت کنترل آن شهر سیرجان مورد بررسی قرار گرفته است.

کلمات کلیدی:
شهر سیرجان ، جریان ترافیک ، شبیه سازی،GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/419820/