CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی بانک های دولتی و خصوصی استان کهگیلویه و بویر احمد (مورد مطالعه شعب بانک های شهرستان کهگیلویه)

عنوان مقاله: تاثیر سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی بانک های دولتی و خصوصی استان کهگیلویه و بویر احمد (مورد مطالعه شعب بانک های شهرستان کهگیلویه)
شناسه ملی مقاله: MAVC02_167
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

صادق سیناپور - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی مدیریت مالی دانشگاه آزاد واحد بین المللی خلیج فارس

خلاصه مقاله:
در عصر اقتصاد دانش محور، سازمان ها از دو نوع منبع متمایز برای ارزش آفرینی و کسب سود استفاده می کنند: منابع مادی یا مشهود، و منابع فکری یا نامشهود. از طرفی گفته می شود سرمایه فکری می تواند بهتر از سرمایه فیزیکی و مادی، شاخص های عملکرد شرکت ها را تبیین کند. در حقیقت، حسابداری مالی سنتی قادر به محاسبه ارزش واقعی شرکت ها نمی باشد و تنها به اندازه گیری ترازنامه مالی و دارایی های ملموس اکتفا می کند. سرمایه فکری یک مدل جدید کاملی را برای مشاهده ارزش واقعی سازمان فراهم می آورد و با استفاده از آن می توان ارزش آتی شرکت ها را نیز محاسبه کرد. این تحقیق تاثیر سرمایه فکری و مولفه های آن (سرمایه ارتباطی، سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری) بر عملکرد سازمانی شعب بانک های شهرستان کهگیلویه را بررسی می نماید. چرا که در اقتصاد دانش محور کنونی، سرمایه فکری به عنوان عامل بسیار مهم برای ایجاد ارزش و کسب مزیت رقابتی شناخته شده است. بر اساس هدف این تحقیق از نوع تحقیق کاربردی و بر اساس روش، از نوع تحقیق توصیفی پیمایشی و از نظر – روش تحلیل فرضیه ها، از نوع تحقیق همبستگی می باشد. تمامی محاسبات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شده است. نتایج نشان دهنده تاثیر معنادار سرمایه فکری و مولفه های آن بر عملکرد سازمانی شعب بانک های مذکور می باشد.

کلمات کلیدی:
سرمایه فکری ، سرمایه ارتباطی، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و عملکرد سازمانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/448952/