CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پتروگرافی، ژئوشیمی ومحیط تکتونیکی سنگ های آتشفشانی پساز تصادم ائوسن-اولیگوسن در منطقه گوگدرق، جنوبشرق قره چمن )آذربایجان شرقی)

عنوان مقاله: پتروگرافی، ژئوشیمی ومحیط تکتونیکی سنگ های آتشفشانی پساز تصادم ائوسن-اولیگوسن در منطقه گوگدرق، جنوبشرق قره چمن )آذربایجان شرقی)
شناسه ملی مقاله: NGMES02_016
منتشر شده در دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مروت فریدآزاد - دکترای زمین شناسی- پترولوژی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی سهند تبریز
مریم قهری - کارشناس ارشد پترولوژی، کارشناس سازمان نظام مهندسی معدن استان آذربایجان شرقی

خلاصه مقاله:
منطقه گوگدرق در جنوب شرق قره چمن در استان آذربایجان شرقی و در امتداد جاده تبریز- میانه قرار دارد. سنگ های آتشفشانی و پیروکلاستیک موجود در این منطقه به سن ائوسن و الیگوسن بوده و تناوب گدازه مواد پیروکلاستیک نشان دهنده فعالیت متناوب آتشفشانی درمنطقه می باشد. این سنگ های آتشفشانی در امتداد گسل تبریز و بر روی کمربند آتشفشانی ترشیری-کواترنری ایران قرارگرفته اند. سنگ های موجود دراین منطقه شامل تراکی آندزیت، داسیت- ریوداست و ریولیت بوده و سنگ های پیروکلاستیک شامل لیتیک توف، برش آتشفشانی و ایگنمبریت میباشند. در نمودار عنکبوتی نرمالیزه شده به مورب، سنگ های مورد مطالعه از عناصرLILE غنی شده و از عناصر HFSE تهی شده اندکه این وضعیت شاخص سنگ های آتشفشانی وابسته به قوس است. هم چنین آنومالی منفی P در نمونه های مورد مطالعه شاخص مهم سنگ های پس از تصادم پتاسیم بالاست. براساس مطالعات ژئوشیمیایی سنگ های منطقه مورد مطالعه در محدوده سری شوشونیتی قرارگرفته و با توجه به نمودارهای تعیین الگوی محیط تکتوماگمایی، محیط تکتونیکی سنگ های مورد مطالع قوس های ماگمایی پس از تصادم می باشد.

کلمات کلیدی:
قره چمن سنگ های آتشفشانی، تراکی آندزیت، سری شوشونیتی، قوس ماگمایی پس از تصادم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/538242/