CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان تاثیر فساد مالی با ارائه به موقع صورت های مالی (آزمون همسویی مدیریت و حسابرس) (با رویکرد اقتصاد مقاومتی دانش بنیان)

عنوان مقاله: بررسی میزان تاثیر فساد مالی با ارائه به موقع صورت های مالی (آزمون همسویی مدیریت و حسابرس) (با رویکرد اقتصاد مقاومتی دانش بنیان)
شناسه ملی مقاله: HTAFRESH01_018
منتشر شده در اولین همایش ملی اقتصاد مقاومتی دانش بنیان در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا حسینی - دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
احسان قاسمی نژاد - کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (عضو انجمن حسابداری مدیریت ایران)

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش شناسایی رابطه میان تعداد بندهای تخلف از قوانین و مقررات و ارائه به موقع صورت های مالی در بخش خصوصی است. دوره زمانی پژوهش شامل یک دوره 8 ساله از سال 1385 تا 1392 می باشد. تعداد شرکت های نمونه پژوهش نیز شامل 90 شرکت ازشرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. روش پژوهش از نوع هبستگی است. آزمون فرضیه ها نیز بر اساس روش رگرسیون چند متغیره انجام شده است. یافته های پژوهش دلالت بر این موضوع دارند که تعداد بندهای تخلف از قوانین و مقررات با ارائه به موقع صورت های مالی رابطه مثبت و معنی دار دارد. به بیان دیگر هر چه تعداد بندهای تخلف از قوانین و مقررات بیشتر باشد صورت های مالی با تاخیر بیشتری ارائه می شود. هم چنین یافته های پژوهش نشان داد که نوع اظهار نظر حسابرس با ارائه به موقع صورت های مالی رابطهمنفی و معنی دار دارد. به عبارت دیگر اگر نوع اظهار نظر حسابرس مقبول باشد زمان ارائه به موقع صورت های مالی کاهش می یابد. در نهایت یافته های پژوهش نشان می دهد که اندازه شرکت با ارائه به موقع صورت های مالی رابطه مثبت و معنی دار دارد. در واقع هر چه اندازه شرکت بزرگتر باشد صورت های مالی با تاخیر بیشتری ارائه می شود

کلمات کلیدی:
تئوری علامت دهی ، ارائه به موقع صورت های مالی ، نوع حسابرس ، اندازه شرکت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/540633/