CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

توسعه نرم افزار سبا جهت مطالعات سیستم شبکه به همراه نیروگاه بادی با در نظر گرفتن ملاحظات اتصال، کنترل و بهره برداری

عنوان مقاله: توسعه نرم افزار سبا جهت مطالعات سیستم شبکه به همراه نیروگاه بادی با در نظر گرفتن ملاحظات اتصال، کنترل و بهره برداری
شناسه ملی مقاله: null
منتشر شده در پژوهشگاه نیرو در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیما کمانکش
همایون برهمندپور
حبیب اله ریوفی
محمد جعفریان
حمید دانایی
جعفر عباسی
سعید سلیمی
محمدحسن امیریون
سمیه دریکوند
رضا طالعی
مرتضی پیاده کوهسار

خلاصه مقاله:

با توجه به مشکلات زیست- محیطی ناشی از فعالیت نیروگـاه هـایی کـه از سـوخت هـای فسـیلی و یاهسـته ای استفاده می کنند، امروزه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر اهمیت ویژه ای یافتـه اسـت. در ایـن میـان، انـرژی بـاد از مقبولیت بیشتری برخوردار است که این امر به علت هزینـه ی پـایین تـر تولیـد بـرق از انـرژی بـاد نسـبت بـه سـایر انرژی های تجدیدپذیر و نیز ظرفیت های نسبتا بالای تولید برق در مزارع بادی می باشد (۱).
با افزایش ظرفیت مزارع بادی این امکان فراهم شده است که این مزارع به شبکه های توزیع، فوق توزیع و انتقـال متصل شوند. به طوریکه معمولا نیروگاه های بادی با ظرفیت۵۰ MW به بالا به شبکه ی انتقال و نیروگاه هـای بـادی با ظرفیت بین۱۰۰ kW تا MW۵۰ به شبکه های توزیع و فوق توزیع متصل می شوند. بـا اتصـال مـزارع بـادی بـه شبکه های فوق توزیع و انتقال لازم می شود رفتار مزرعه ی بادی و شبکه در هنگام بروز خطـا و یـا اخـتلالات دیگـر مورد مطالعه و ارزیابی قرار گیرد. به همین سبب لازم است مطالعات کاملی بر روی رفتار دینامیـک واحـدهای بـادی انجام شده و از آنجا که دینامیک مزرعه بادی و دینامیک شبکه ی قدرت بر روی یکدیگر اثرات متقابل دارند، ایـن اثرات بررسی و راهکارهای مناسب برای به حداقل رساندن اثرات منفی پیشنهاد گردد (۲).
تاکنون مطالعات مختلفی در رابطه با تاثیرات متقابل مزرعه ی باد و شبکه ی قدرت در سرتاسر دنیا انجـام گرفتـه است. لکن در کشور ما بجز چند دستورالعمل در این زمینه که به صورت کلی به مسئله ی اتصال و بهره برداری مـزارع بادی پرداخته اند، مطالعات زیادی انجام نشده است. این دسـتورالعمل هـا جـوابگـوی نیازهـای موجـود در زمینـه ی مطالعات کامل و جامع سیستم قدرت نمی باشند.
نرم افزار مطالعات سیستم قدرت SABA که نرم افزاری بومی بوده و سابقه ای چند ده ساله در مطالعـات سیسـتم قدرت دارد، به عنوان نرم افزار هدف در استفاده برای مطالعات سیستم شبکه به همراه نیروگاه بـادی در نظـر گرفتـه شده است. در این پروژه مقرر است الگوریتم های مورد نیاز برای انجام مطالعات سیستم نیروگاه بادی به همراه شبکه مدون شده و سپس بر این اساس، نرم افزار SABAبرای انجام این مطالعات توسعه یابد.



کلمات کلیدی:
گروه پژوهشی مطالعات سیستم پژوهشکده برق

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1184796/