CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهترین میزان مصرف عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در کشت هیدروپونیک توت فرنگی

عنوان مقاله: بهترین میزان مصرف عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در کشت هیدروپونیک توت فرنگی
شناسه ملی مقاله: JR_GHV-3-2_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

پریسا مشایخی - استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
حسین شریفی - محقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان.

خلاصه مقاله:
موفقیت یا شکست در پروژه کشت هیدروپونیک اساسا بستگی به برنامه صحیح مدیریت محلول غذایی آن دارد. برای تعیین بهترین سطوح مصرف عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در محلول غذایی کشت هیدروپونیک گیاه توت فرنگی، آزمایش گلخانه-ای بر روی گیاه توت فرنگی رقم سلوا در بستر حاوی مخلوط کوکوپیت و پرلیت (به ترتیب به نسبت ۷۰ و ۳۰ درصد) اجرا گردید. فاکتورهای موردمطالعه شامل عناصر نیتروژن در سه سطح ۱۰۰، ۱۳۰ و ۱۶۰ میلی گرم در لیتر از منبع نیترات، فسفر در سه سطح ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر از منبع پتاسیم دی هیدروژن فسفات و پتاسیم در سه سطح ۱۹۰،۱۶۰ و ۲۲۰ میلی گرم در لیتر از منبع سولفات پتاسیم بودند. نتایج نشان داد که محلول غذایی دارای ۱۳۰میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۱۰۰ میلی گرم در لیتر فسفر و ۱۶۰میلی گرم بر لیتر پتاسیم، محلول حاوی ۱۳۰میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۷۵ میلی گرم در لیتر فسفر و ۱۹۰میلی گرم بر لیتر پتاسیم و محلول دارای ۱۳۰میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۵۰ میلی گرم در لیتر فسفر و ۲۲۰ میلی-گرم بر لیتر پتاسیم بیشترین تاثیر را بر بهبود عملکرد و شاخص های رشد گیاه دارند. به طورکلی محلول غذایی حاوی ۱۳۰ میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۱۶۰ میلی گرم در لیتر پتاسیم و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر فسفر به دلیل تولید توت فرنگی با صفات کمی و کیفی مطلوب و نیز به دلیل پایین تر بودن سطح عناصر غذایی و ایجاد شوری کمتری در محیط کشت، قابل توصیه است.

کلمات کلیدی:
توت فرنگی, عملکرد, محلول غذایی, هیدروپونیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1886816/